Поділитись:

Департамент соцполітики Луцькради заборгував "Укртелекому" понад 100 тисяч гривень

Вівторок, 02 січня 2018, 15:03

ПАТ "Укртелеком" стягнув з департаменту соцполітики Луцькради понад 100 тисяч гривень за послуги телефонізації квартир для пільговиків.

"Укртелеком" в особі Волинської філії в позові просив суд стягнути з департаменту соціальної політики Луцької міської ради 113 494 гривень заборгованості за телекомунікаційні послуги, надані пільговій категорії населення за період листопад 2015 року, – йдеться в рішенні Господарського суду Волинської області від 21 листопада 2017 року.

Відповідно до укладеного договору між підприємством та департаментом, перші мали своїми силами провести телефонізацію квартир пільгової категорії населення та надати їм телекомунікаційні послуги. Своєю чергою департамент мав відшкодувати кошти за надані послуги за рахунок субвенції з державного бюджету.

У судовому засіданні представник департаменту просив у позові відмовити. Оскільки компенсація за виконані роботи проводяться розпорядниками бюджетних коштів в межах виділених бюджетних асигнувань.

Витрати за фактично надані ПАТ "Укртелеком" послуги звязку пільговій категорії громадян відшкодовано департаментом в 2015 році в межах фактичних надходжень коштів з державного бюджету.

Проте у звязку із недостатнім фінансуванням субвенції з державного бюджету у 2015 році, станом на 01.01.2016 за даними виплатами утворилась кредиторська заборгованість за листопад 2015 року в сумі 113 494 гривень.

До того ж у 2016-2017 роках видатки з держбюджету на перерахування коштів за послуги звязку з державного бюджету місцевим бюджетам не передбачені.

Представники департаменту зауважили, що при надходженні субвенції з державного бюджету кошти в сумі 113494 гривень буде перераховано на рахунок ПАТ "Укртелеком".

Суд вирішив, що за таких обставин, заборгованість Департаменту соціальної політики Луцької міської ради за листопад 2015 року у розмірі 113 494 гривень є підставною та підлягає до стягнення Тому позов "Укртелекому" задовольнили.

Надрукувати
мітки:
коментарів