Поділитись:

У Луцьку встановлять "розумні світлофори"

Середа, 03 січня 2018, 13:31

Упродовж двох років у Луцьку планують замінити майже всі світлофори на нові з відеокамерами, які регулюватимуться з єдиного центру управління. Даний проект вдасться реалізувати завдяки грантовому фінансування, яке отримала Луцька міська рада.

Про це повідомляє ІА Волинські новини.

Зі слів першого заступника міського голови Григорія Недопада, наразі відбувається підготовчий етап до підписання відповідних договорів.

"Проект готували департамент ЖКГ та міжнародних відносин Луцької міської ради. Спільний проект Луцька та Хелма переміг у конкурсному відборі грантів від ЄС. Зараз відбувається процес підготовки до підписання контрактів. Подібна система вже працює в Києві, ефективно себе зарекомендувала і у Житомирі. Тому, аби вона результативно діяла і в Луцьку, вже в цю п'ятницю ми їдемо в Київ, аби запозичувати у них досвід. Вартість проекту 820 тисяч євро, частину коштів на проект пплануємо передбачити у міській казні. Ця система називається "розумний світлофор", тобто ними можна буде керувати з єдиного пульта. Для того, аби система ефективно працювала, на світлофорах будуть влаштовані відеокамери, щоб бачити інтенсивність дорожнього руху й мати змогу десь його пригальмувати чи навпаки прискорити. Центральний пульт буде знаходитися в комунальному закладі, ймовірно, що в КП "Луцьксвітло", – розповів Григорій Недопад.

Замінити планують 34 світлофорні об'єкти. Загалом у Луцьку їх 40.

Після підписання контрактів, на реалізацію проекту відведено 18 місяців.

Ця система дає додаткову можливість поліцейським виявляти порушників ПДР, тому після встановлення "розумних світлофорів" правоохоронці матимуть можливість домовитися про співпрацю з міською радою.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 лютого 2024
27 січня 2024
10 січня 2024
08 січня 2024
23 грудня 2023
08:00
29 листопада 2023
11 жовтня 2023
20 вересня 2023
10 вересня 2023