Поділитись:

Як волинські "інстаграмери" виготовляють та продають м'які іграшки (фото)

П'ятниця, 05 січня 2018, 21:00

Іноді натхнення виготовити якусь цікаву річ приходить зовсім неочікувано. Так сталося із Юлією Козюк з Іваничівського району, яка відкрила для себе мистецтво в'язання м'яких іграшок.

"Конкурент" запитав у майстрині, чи довго доводиться працювати над виготовленням таких іграшок, як на них реагують дорослі та що ж замовляли користувачі її сторінки в Instagram (romashka.toys) перед Новим роком.

СТАРТ

Дівчині сподобалися в'язані іграшки на одному з волинських фестивалів. Надихнувшись цим, вона спробувала виготовити їх власноруч.

"Минулого літа 2017 р. поїхала на фестиваль "Княжий" у Володимирі-Волинському, там дівчинка продавала такі іграшки і мені вони надзвичайно сподобались. Приїхавши додому, почала шукати в інтернеті схеми та майстер-класи. Так і з'явилася перша іграшка, яку подарувала племіннику. Нове заняття захопило мене "з головою" (сміється – ред.), – розповіла майстриня.

Також додала, що спочатку знайомі та друзі почали замовляти іграшки своїм діткам. А згодом, коли створила сторінку в інстаграмі, тоді й "посипались" замовлення з різних міст.

СПЕЦИФІКА РОБОТИ

Студентка-філолог СНУ ще з дитинства любила займатися рукоділлям, а от саме в'язати почала саме після фестивалю.

"Мама в мене в'яже спицями, а плести гачком я навчилась в школі на уроках трудового навчання. Іграшки ж вчилася в'язати за майстер-класами, які знаходила в інтернеті", – розповіла майстриня.

Юлія додала, що спочатку на виготовлення однієї іграшки витрачала багато часу.

"Порола, потім знов в'язала, але з часом "набила руку". Тепер меншу роблю за день, більшу-за 2, 3 дні", – зауважила дівчина.

Майстриня переконує, що використовує тільки якісні матеріали, а нитки – виключно гіпоалергенні.

"Зараз замовляю в інтернеті, а спочатку шукала в Луцьку у магазинах пряжі. Як виявилось, їх не так вже й багато. Нині наповнюю іграшки холлофайбером. А перші іграшки наповнювала ватою, бо ще не знала що це таке і де його придбати (сміється – ред.), – зізналась Юлія.

РОДЗИНКА

Родзинкою робіт є те, що такі іграшки подобаються не лише малечі, а й дорослим.

"Дорослі теж замовляють для себе. Кажуть, що іграшки дуже "няшні" (сміється – ред.), – зауважила майстриня.

Та додала, що усі вироби в'яже виключно за побажаннями клієнта, узгоджує з ним кольори ниток, розміри іграшок та інші деталі.

СПІВПРАЦЯ

Дівчина охоче відправляє цікаві іграшки в різні міста України. А нині взагалі виконує замовлення, яке полетить у США. Із магазинами чи іншими закладами наразі не співпрацює, але не відмовиться від такого.

ЦІНА

Цінова політика напряму залежить від розміру та складності в'язання іграшки.

"Перед святами надзвичайно популярними були олені, однак замовляють й інших звірят", – розповіла майстриня.

ПРО КОНКУРЕНТІВ

Юлія розповіла, що зовсім не боїться конкуренції.

"Навпаки, хочу, аби більше людей займались хендмейдом, адже це дійсно круто!", – вважає волинянка.

ПЛАНИ

Майстриня розповіла, що планує розвиватися та вдосконалювати свої навички. До того ж прагне передати свої вміння іншим.

Надрукувати
мітки:
коментарів