Поділитись:

Стартував фестиваль "Різдво у Луцьку" (фото)

Субота, 13 січня 2018, 17:07

На Театральному майдані міста Луцька зібралося багато лучан та гостей міжнародного етно-фестивалю "Різдво у Луцьку".

Цей захід уже став традиційним. На цьогорічний етнофестиваль з'їхалися кращі колядники з найвіддаленіших куточків Волині, України. Різдвяні обряди на сцені у центрі Луцька демонструють колективи з Білорусі, Литви, Польщі, – повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Стартував фестиваль з дійства "Небо і земля нині торжествують!" за участі колективів з Польщі, Білорусі, Литви, України. А наступну святкову різдвяну програму "Нова радість стала" підготували фольклорні гурти загальноосвітніх та музичних шкіл міста Луцька. Відтворив народне обрядове дійство "Де Коза ходить..." фольклорний гурт "Чачка".

Завтра, 14 грудня, на Театральному майдані відбудеться різдвяне дійство "Прийшли до вас з Колядою" за участі фольклорних колективів Волині. Щедруватимуть та колядуватимуть колективи з Польщі, Білорусі, Литви, України під час концерту "Радуйся, земле!". В облмуздрамтеатрі буде святково-обрядове різдвяне дійство "Три празники в гості", а в Палаці культури міста Луцька – дитячий пісенний конкурс "Зимова казка".

Упродовж двох днів працюватиме святковий ярмарок з традиційними частуваннями, де лучани можуть посмакувати різноманітними різдвяними стравами, солодощами, придбати сувенірну продукцію. Свої ласощі для лучан і гостей міста представили й медовари. Усі охочі можуть скуштувати питних медів, придбати вироби з воску та інші продукти бджільництва. Для тих, хто бажає спробувати себе у рукоділлі, діє етно-проект "Різдвяна майстерня". Завершиться фестиваль громадською акцією "Спільна Коляда" та виступом спеціального гостя фестивалю "Різдво у Луцьку" Олега Скрипки.

Надрукувати
мітки:
коментарів