Поділитись:

Луцькрада програла "Скорпіон-сервіс" суд щодо землі на Варшавському ринку

Неділя, 14 січня 2018, 13:15

Господарський суд Волинської області прийняв рішення про законність продовження договору оренди на земельну ділянку на Завокзальному ринку за ПФ "Скорпіон-сервіс".

Приватна фірма звернулася до суду з позовною заявою до Луцької міської ради. Вони просили визнати укладеною додаткову угоди про поновлення договору оренди земельної ділянки. Мова йде про ділянку, площею 590 кв. м для обслуговування торгових рядів на вул. Карпенка-Карого, 1 в м. Луцьку (на фото).

Прагнули, аби договір продовжили на той самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені додатковою угодою, тобто на п'ять років.

У суді з'ясували, що договір був укладений 2 лютого 2007 року на 5 років.

18 квітня 2012 року між Луцькою міською радою та ПФ "Скорпіон-сервіс" було укладено додаткову угоду до цього договору, відповідно до якої строк дії основного договору оренди було продовжено на п'ять років, а договір було викладено в новій редакції.

По закінченню орендар мав переважне право продовжити угоду, повідомивши про наміри орендодавця, тобто міську раду. А мерія мала розглянути клопотання у місячний термін.

Якщо орендар і далі користується ділянкою, а орендодавець не надав протягом місяця заперечень, то договір вважається продовженим на тих же ж умовах.

Отож, останнім днем оренди було 26 червня 2017 року. 5 травня "Скорпіон-сервіс" подав лист про прохання продовжити договір. Міська рада 16 червня надіслала лист з пропозицією надати ряд документів, необхідних для укладення додаткової угоди про поновлення договору оренди землі.

Це питання винесли на засідання сесії міської ради. Однак його зняти з порядку денного та направили на доопрацювання.

Суд прийшов висновку, що позовні вимоги ПФ "Скорпіон-сервіс" про визнання укладеною додаткової угоди про поновлення договору оренди земельної ділянки без прийняття сесією Луцької міської ради відповідного рішення, не порушують виключну компетенцію органу місцевого самоврядування.

Тож позов задоволено, а з міської ради стягнуть 1600 гривень судового збору на користь ПФ "Скорпіон-сервіс".

Довідка:

ПФ "Скорпіон-сервіс" заснована у 1999 році. Її власником є бізнесмен Василь Токарський. Статутний капітал фірми - 4,5 млн грн. Основним видом діяльності фірми є надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Надрукувати
мітки:
коментарів