Поділитись:

У Луцькій міській клінічній лікарні відремонтували відділення хірургії (фото)

Вівторок, 16 січня 2018, 16:10

У 2017 році у комунальному закладі "Луцька міська клінічна лікарня" капітально відремонтували відділення загальної хірургії. Виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук ознайомилися із результатами виконаних робіт.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

У відділення загальної хірургії було проведено чимало ремонтних робіт:замінено електропроводку, відремонтовано підлогу, стіни та стелі у коридорах, перев'язувальні кабінети, маніпуляційну, санітарні кімнати. Замінено усі двері та вікна на енергоощадні. Щорічно у відділенні лікується близько 1200 пацієнтів, виконується 850-900 оперативних втручань. У відділенні функціонує власна бактеріологічна лабораторія, яка допомагає забезпечувати необхідний санітарно-епідепіологічний стан, а це передусім безпека медпрацівників, пацієнтів та відвідувачів.

У відділенні ремонтні роботи ще тривають й цьогоріч. Як розповів заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи, лікар-ендоскопіст Андрій Смольянінов, на базі відділення загальної хірургії планується відкрити ще одне відділення ендоскопії із операційним кабінетом.

Потому оглянули відділення ургентної хірургії, відремонтоване із залученням коштів соціально відповідального бізнесу, зокрема ТзВО "Луцьксантехмонтаж №536".

У травматологічному відділенні минулого року виконали поточний ремонт. У відділенні працює електронний облік та реєстрація пацієнтів, облаштована кімната відпочинку для персоналу, зроблено ремонт в палатах. Також у цьому відділенні є палати покращеного планування – із душовими кабінами та новими меблями. Зі слів головного лікаря закладу Лариси Духневич, ремонтні роботи тут виконані за власний кошт із залученням коштів меценатів, благодійників та соціально відповідального бізнесу. Зокрема, за фінансової підтримки ТзОВ "Тигрес" зроблено ремонт процедурного кабінету.

Зі слів радника міського голови Ігоря Поліщука, цьогоріч медична галузь міста отримає значну фінансову підтримку з міського бюджету.

"Буде проведено капітальний ремонт ліфтів, ремонт бактеріологічної лабораторії, придбано новий апарат УЗД. Необхідні кошти передбачені у бюджеті міста", – зазначив він.

Головний лікар Лариса Духневич розповіла, що ремонт та оновлення лікувальних приміщень у міській лікарні відбувається поступово та планомірно. У минулому році відремонтовано перехід між адміністративним та лікувальним корпусами, покрівлю овочесховища, виконано поточні ремонти у відділеннях гінекології, урології, ортопедії та травматології. Проведено ремонт харчоблоку, відрегульовано гаряче водопостачання та налагоджено вентиляцію. Триває ремонт переходу між стаціонаром та поліклінікою: замінено дахове покриття, вікна.

"До виконання робіт ми залучаємо спонсорські кошти, соціально відповідальний бізнес. Значну підтримку надає міська влада. За кошти міського бюджету було придбано ангіографічну установку вартістю 2, 5 млн грн, відремонтовано частину ліфтів", – зазначила вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів