Поділитись:

Запльованих під'їздів в Європі не чекають

Понеділок, 29 січня 2018, 07:40

Жити як в Європі в комфортних будинках, з охайними дворами і чистими під'їздами – мрія, напевно, кожного з нас.

Але мріяти – невже цього достатньо? Пасивно мріяти і щодня нарікати на те, що хтось повинен зробити, написати, прибрати, відремонтувати і так далі тільки не ти. Ти весь такий прекрасний мусиш сидіти і чекати коли тобі хтось зробить Європу в твоєму дворі...

Одні люди стараються жити охайно вже сьогодні, а інші, (судячи з побачених шмарклів на перилах), як і раніше харкають і мочаться в під'їздах житлових будинків очікуючи ну коли ж почнеться те "жити по-новому", як в Європі.

Прикро, коли людина після того, як розмалює стіни будинку матюками чи помочитися в під'їзді викинувши на сходову клітку банку з-під випитого пива, починає розмірковувати про те, в якій поганій країні живе і яка погана влада, сусіди і так далі. А чим така особа тоді краща? Невже вона думає, що в якійсь передовій європейській країні чекають невдаху, яка елементарно не навчилась не смітити там де живе?

Цікаво так думати "як добре живеться європейцям" викидаючи в цей момент використаний підгузок десь в клумбу.

Певно це дуже по-європейськи викинути де попало сміття, в надії що його може десь-колись прибере прибиральники з ЖЕКу ( про їхню "роботу" то взагалі ходять легенди), або в кращому разі вітер десь здує.

Можливо, наша біда в тому, що ми звикли думати, що нам повинні всі на світі, бо ж ми цього заслуговуємо і ми такі унікальні. Таке враження, як тільки ми будемо в Євросоюзі, люди які ще вчора мали звичку обпльовувати перила, перестануть автоматично це робити.

Брудні під'їзди – це не тільки вина бездіяльних ЖЕКів, які теж звикли нормально не виконувати ту роботу, яку повинні робити. Бруд на сходах – це і "заслуга" й самих людей. Адже в першу чергу чисто там де не смітять.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів