Поділитись:

До чого прогрес дійшов, товариство?

Вівторок, 30 січня 2018, 07:40
До чого прогрес дійшов, товариство?

До чого прогрес дійшов, товариство?

Читаючи сьогодні про бум і різноманіття смартфонів на ринку, мимоволі задумуєшся, що вже починаєш старіти. Бо ж пам'ятаєш, як буквально кілька років тому в дешевеньких журналах на останній сторінці шукав топову поліфонічну музичку для свого першого мобільного телефона. Тоді ті три писклявих звука вартували "як збитий літак", але ж як хотілося їх мати. А як вабили чорно-білі картинки, які хотілося мати кожному власнику Siemens-а.

Такі штуки переважно були саме російською мовою...Такі штуки переважно були саме російською мовою...

Мій перший мобільник (тоді так всі по-модному говорили) із оранжевим екраном з'явився у п'ятому класі і мав "супер-потужні" функції. Окрім того, що з нього можна було дзвонити і писати повідомлення, там був і калькулятор, і будильник, і гра, де чоловічок розсовував ящики. І цього вистачало! А яким аксесуаром тоді був телефон, якого носили в силіконовому чохлі і на шиї. Пригадуєте, стиляги?

До чого прогрес дійшов, товариство?

Епоху "Siemens" у мене замінила "Nokia". Навіть дві. Спочатку 208-ма, а потім Asha 206 яскраво-жовтого кольору. Стиль – він такий, або є, або немає =) Але яскравий мобільний бачили у моїх руках всі. Там вже функціонал був ширший – кольорові дисплеї, поліфонія/MP3, легендарна змійка, в яку грали усі, ліхтарик, вихід в інтернет, де довго грузилися сторінки… Скільки можливостей!

До чого прогрес дійшов, товариство?

І тут прийшли смартфони. О, ці телефони без кнопок. Скільки жартів будувалося на цьому.

До чого прогрес дійшов, товариство?

Необмежені функції, "вай-фаї", 3G, месенджери і купа додатків, які здатні на все: порахувати, перекласти на будь-яку мову, дати пораду чи доступ до прочитання книг… Певно немає того, на що не здатен цей пристрій.

До чого прогрес дійшов, товариство?

Дійсно, прогрес зробив 100500 кроків уперед, надав нові можливості та змінив людей. Все, що здавалося колись неможливим, сьогодні функціонує як звичне явище. Певно, варто вже готуватися до колосальних змін, які невдовзі принесуть у наше життя рОботи…

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів