Поділитись:

Луцькі таксисти просять розібратися із "нелегалами" на єврономерах

Вівторок, 06 лютого 2018, 16:00
Луцькі таксисти просять розібратися із

У Луцькраді мають виконати рішення виконкому і облаштувати стоянки для таксі, а заодно вирішити, що розбити з наявністю нелегальних таксистів.

Луцькі таксисти просять розробити чіткий алгоритм дій щодо облаштування стоянок для служб таксі. Про це йшлося 6 лютого під час зустрічі представників служб таксі з керівництвом Луцькради.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад сказав, що в місті на рівні з легальними перевізниками працюють й так звані чорні таксі, які не сплачують податків і не прив'язані до жодної зі служб таксі.

Керівник КП "Автопарксервіс" Сергій Денисенко зазначив, що важливо сприяти розвитку здорової конкуренції між службами таксі. Відтак були розроблені паспорти на 28 стоянок.

"Наразі прийнято рішення, де і скільки автівок та яких служб таксі мають стояти", – додав Сергій Денисенко.

Голова ГО "Волинська асоціація перевізників таксі" Сергій Романчук сказав, що його цікавить передусім, скільки часу потрібно для того, аби виконати рішення виконкому і облаштувати стоянки для таксі. Адже чим більше затягують процес, тим менше в місті є місць для облаштування стоянок таксі.

Представники служб таксі нарікали й на те, що в місті з'явилось чимало таксистів на єврономерах, які їздять нелегально. Відтак вони просять передбачити, які вони матимуть важелі впливу, коли бачитимуть, що на їхніх стоянках будуть паркуватись "нелегальні" таксі. До того ж стоянок для таксі постійно меншає, особливо після капітальних ремонтів доріг, коли знаки для стоянок таксі знімають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НЕЛЕГАЛЬНІ ТАКСІ У ЛУЦЬКУ: СХЕМИ, РИЗИКИ ТА НАСЛІДКИ ДЛЯ ПАСАЖИРІВ

Представник "Чумак-таксі" Ольга Урбанович наголосила, що нині автівок на єврономерах, які надають послуг таксі, чимало. Досить часто люди їх викликають і навіть не розуміють, що такі таксі до жодної з легальних служб не належать.

Директор "Таксі Морячок" Олександр Кралюк зазначив, що варто спільно з міськрадою напрацювати алгоритм дій щодо втілення в життя рішення виконкому про організацію стоянок для таксі. Не менш важливим є й те, як впливати на нелегальні таксі, які заїжджатимуть на стоянки легальних служб таксі.

"Якщо побачили чужака на стоянці, то оператор і поліція повинні знати, як діяти", – переконані таксисти.

Григорій Недопад сказав, що за стоянку таксисти будуть оплачувати тоді, коли буде розмітка і встановлений знак, що і буде передбачено в договорах, які підпишуть з перевізниками вже цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП ЗА УЧАСТЮ "ЄВРОБЛЯХИ": ЩО ВІДШКОДУЄ СТРАХОВА

Надрукувати
мітки:
коментарів