Поділитись:

Підсумки виконкому: човники в луцькому парку і парник серед двору

Середа, 07 лютого 2018, 20:30
Підсумки виконкому: човники в луцькому парку і парник серед двору

Луцький міськвиконком розглянув майже сто проектів рішень.

Засідання виконкому відбулось 7 лютого 2018 року в сесійній залі Луцькради.

***

Розпочався виконком з того, що заслухали доповідь начальниці управління бюджету та фінансів Лілії Єлової про виконання бюджету Луцька за 2017 рік.

Начальник департаменту економічної політики Олександр Озінович доповідав про виконання програми соціально-економічного розвитку за підсумками 2017 року.

Члени виконкому мали багато запитань до доповідача. Зокрема цікавилися долею ручних валідаторів, яке закупило ЛПЕ. Також цікавились, скільки газонів "пішло під асфальт" і скільки було видалено багаторічних насаджень. Оскільки це компетенція департаменту ЖКГ Юрія Крася, то відповідав на це запитання саме він.

Також підтримали проект рішення про організацію громадських робіт у 2018 році.

Організовуватимуть такі громадські роботи для безробітних, зареєстрованих в Луцькому міському центрі зайнятості, за участю Луцького міського центру зайнятості та роботодавців, де планується організувати громадські роботи.

Фінансування громадських робіт здійснюватимуть за рахунок коштів бюджету Луцька та коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

***

На цьому засіданні також затвердили графік припинення подачі гарячої води в оселі лучан. Припинятимуть гаряче водопостачання відповідно до графіку у міжопалювальний сезон.

***

До того ж 6 лучан отримали посвідчення для безкоштовного проїзду на 2018 рік. А саме: Алексєєнко Андрій Анатолійович; Добрянський Валентин Кирилович; Печенюк Світлана Михайлівна; Риковська Антоніна Степанівна; Сідун Зінаїда Антонівна; Хмільовська Тетяна Вілівна; Хамраєва Маргарита Шоніязівна.

***

Назбиралось по всьому місту до цього засідання виконкому і декілька об'єктів, які впали в око працівників відділу демонтажів муніципальної варти.

Отож, вирішили, що демонтують:

  • сарай на вулиці Драгоманова, 27;
  • 5 конструкцій на вулиці Драгоманова, 29;
  • літній майданчик на зупинці громадського транспорту на вулиці Львівській, 148 а;
  • два гаражі між будинками за адресами: вулиця Євгена Коновальця, 12 та Гулака-Артемовського, 7.

Також під демонтаж потрапив і гараж на вулиці Писаревського, 11.

Дискусію викликало питання демонтажу парника, який розташувала лучанка на прибудинковій території поблизу житлового будинку. Член виконкому Ігор Алексєєв взагалі сказав, що не бачить в цьому проблеми. Однак директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська наполягала на тому, що він має бути демонтований, і її послухали. Також демонтують конструкції на проспекті Президента Грушевського, 26 та по вулиці Рівненська, 5.

***

Щодо погодження режиму роботи торгово-розважальних закладів міста, то тут пощастило не всім.

Цілодобовий режим роботи погодили таким закладам: нічний клуб "Опера", "Дядя Піца" на проспекті Волі, мінімаркет "Сім-23" на проспекті Волі, 24, торговий павільйон на вулиці Кравчука, 18 та торговий павільйону на проспекті Соборності, 8 б.

Просили, а їм не погодили цілодобову роботу боулінгу, автостоянки, кінокомплексу, що в ТРЦ "Порт-Сіті", та торговому павільйону № 303, що на вулиці Львівській, 29.

Кафе "Гранат", що на вулиці Грабовського, 7 працюватиме до 23:00. До такого ж часу працюватимуть магазини "7/23", що розташовані за такими адресами: проспект Президента Грушевського, 31; проспект Волі,4, вулиця Коновальця, 12.

Не погодили режим роботи до 23:00 кафе "Шафран", на вулиці Винниченка, 14 а. Що ж до закладу "Скай бар", що на проспекті Волі, 42, то він працюватиме до 03:00.

***

У парку культури та відпочинку імені Лесі Українки побільшає тимчасових споруд. Зокрема там на рік дозволили розміщення тимчасової споруди підприємцю Орисі Шереметі. Також в парку підприємець Тетяна Цюпка розмістить літнє кафе із прокатом човників.

Погодили розміщення тимчасових споруд підприємцю Василю Поповичу на проспекті Соборності, 6; Соборності, 32 та Володимирській, 96.

Для ТзОВ "Волинський хлібокомбінат" погодили розміщення тимчасової споруди на проспекті Президента Грушевського, 3.

Встановлять тимчасові споруди та торговельні павільйони або ж продовжать їхнє функціонування (бо мають вже дозвіл виконкому) підприємці: Оксана Губій на вулиці Садовського, 4; Петро Сабеня на вулиці Львівській, 63 в; Галина Наконечна на вулиці Глушець (поблизу фонтанів); Роберт Гасоян на вулиці Кравчука (поблизу ТЦ "Слон"); Сергій Стрихарчук на вулиці Відродження, 14.

Не дозволили встановлювати кіоск для торгівлі хлібобулочними виробами підприємцю Наталії Грабарчук на вулиці Глушець, 8 та Юлії Омельчук, на вулиці Львівській, 73. Щодо Юлії Омельчук, то нагадаємо, що нещодавно її кіоск, який досі стоїть на території колишнього ринку "Львівський", без попередження хотів знести забудовник, який там хоче збудувати багатоповерхівку.

***

Не на жарт здивувало прохання керівництва гімназії № 4 щодо встановлення автомату для виготовлення какао та продаж канцтоварів. Члени виконкому відмовили в проханні. Мовляв, немає чого школи перетворювати в торгові центри.

***

За оренду комунальних приміщень чи площ кожен орендар платитиме по-різному, залежно від місця та розміру самої площі. Одні платитимуть гривню в рік, інші – більше 4 тисяч в місяць.

Отож, ВОГО "Генеерація успішної дії" орендуватиме приміщення на вулиці Бенделіані, 7 площею 49,1 метр квадратний за 214 гривень в місяць.

Продовжили оренду нежитлового приміщення і "Медовій хаті" на вулиці Богдана Хмельницького, 1. Вони за оренду площі 85,5 квадратних метрів платитимуть в місяць 1 510 гривень.

Товариство Червоного Хреста в Україні орендуватиме приміщення на проспекті Відродження, 2 площею 42,9 квадратних метрів за гривню в рік і так до 2021 року.

ГО "Українська федерація "Кіокушинкайкан карате" погодили оренду приміщення площею 211 квадратних метрів на проспекті Відродження, 20 а за орендну плату в місяць – 362 гривні.

Також ця організація орендуватиме приміщення площею 216 метрів квадратних на проспекті Перемоги, 16 за 184 гривні в місяць.

Волинське бюро медико-соціальної експертизи за одну гривню в рік орендуватиме приміщення на проспекті Відродження, 13 площею 67,6 квадратних метра.

На термін до 31.08.2018 року продовжили оренду декільком орендарям комунальних приміщень.

Відтак підприємець Наталія Думанська орендуватиме нежитлове приміщення (підвал) на проспекті Волі, 39 площею 19,0 квадратних метра за 689 гривень в місяць.

За тією ж адресою і на такий же термін погодили оренду підприємцю Світлані Мацюк. Вона за своє орендоване приміщення площею 16,8 квадратних метра платитиме 732 гривні в місяць.

До липня 2018 року погодили продовження оренди приміщення на вулиці Чорновола, 1 для "Сінево". Вони за площу 37,2 квадратних метра платитимуть в місяць 4 153 гривні.

Також "Сінево" до липня платитиме 4 184 гривні в місяць за площу 36,5 квадратних метрів за приміщення на вулиці Гулака-Артемовського, 18.

Луцька міська організація всеукраїнського об'єднання ветеранів орендуватиме до 2021 року за гривню в рік приміщення площею 9 квадратних метрів на вулиці Ковельській, 4.

Також за гривню в рік орендуватиме приміщення площею 447 квадратних метрів на вулиці Кривий Вал, 32 Луцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України.

Гривню в рік платитиме Волинська організація Українського товариства глухих за приміщення площею 156,8 метрів квадратних на вулиці Лесі Українки, 25. Однак погодили їм оренду лише на 4 місяці.

Луцька міська організація профспілки працівників освіти і науки орендуватиме за 312 гривень в місяць приміщення площею 21,7 квадратний метр у "Будинку вчителя", на вулиці Шевченка, 14.

Надрукувати
мітки:
коментарів