Поділитись:

У Луцьку говоритимуть про вибори в об'єднаних громадах

Понеділок, 12 лютого 2018, 17:02

У Луцьку говоритимуть на тему "Проблемні питання організації, підготовки та проведення перших виборів в об'єднаних територіальних громадах. Регіональний погляд на перспективи виборчої реформи в Україні".

Круглий стіл відбудеться у вівторок, 13 лютого, о 10:30 у конференц-залі готелю "Україна" у межах серії регіональних заходів Офісу Ради Європи в Україні (Венеціанська комісія) у співпраці з ГО "Центр соціальних інновацій" і ГО "Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу".

Метою заходу є:

  • обговорення можливості максимальної гармонізації Закону України "Про місцеві вибори" з іншими нормативними актами;
  • законодавчого усунення розбалансованості та застарілості деяких виборчих процедур, що створюють сприятливе підґрунтя для маніпуляцій правовими нормами та прийняття суперечливих рішень виборчими комісіями під час виборчого процесу з перших виборів в ОТГ;
  • внесення необхідних змін, які варто врахувати під час підготовки до другого читання та ухвалення Виборчого Кодексу.

Участь у регіональній дискусії візьмуть: експерти Венеціанської комісії; народні депутати України; депутати та представників органів місцевого самоврядування; представники правоохоронних органів; представники політичних партій та громадських організацій; члени виборчих комісій та працівники відділів ведення державного реєстру виборців.

Загалом захід триватиме 2,5-3 години.

Надрукувати
мітки:
коментарів