Поділитись:

За рік "Луцький зоопарк" заробив більше двох мільйонів гривень

Вівторок, 13 лютого 2018, 14:20

У 2017 році "Луцький зоопарк" заробив майже у три з половиною рази більше грошей, ніж до реконструкції у 2015 році.

Про це йдеться в звіті директора комунального підприємства "Луцький зоопарк" Людмили Денисенко за 2016-2017 роки.

Зі слів директора Людмили Денисенко, завдяки популяризації зоопарку за останні роки значно зросли власні надходження підприємства.

Вперше для виготовлення календарів, магнітів, блокнотів, значків, чашок, календариків, книг про тварин були використані фото тварин Луцького зоопарку.

Постійне оновлення інформації на сторінці "Луцького зоопарку" у соцмережах та співпраця зі ЗМІ, які висвітлювали життя зоопарку (приїзд нових мешканців, народження малят, відкриття нової експозиції, зимівля тварин, заготівля харчів та ін.), а також анонси проведення свят на території зоопарку, дали змогу сезонному підприємству (основна кількість відвідувачів припадає на квітень – серпень) працювати цілорічно та збільшувати власні надходження для проведення господарської діяльності зоопарку.

Завдяки заробленим коштам здійснювалася оплата кормів тваринам, оплата праці сезонним працівникам, медикаментів, електричної енергії, підписка періодичних видань, відряджень, семінарів, ремонт техніки, капітальний та поточний ремонт вольєрів та приміщень, послуги водовідведення, вивіз сміття, послуги банку, організація та проведення екологічних свят та квестів, сплата ПДВ, податку на прибуток.

Для порівняння: у 2015 році сума зароблених коштів становила 596 700 грн, у 2016 р. – 1 385 510 грн, у 2017 – 2 050 000 грн.

Саме за самостійно зароблені гроші протягом 2016-2017 рр. на території зоопарку були збудовані нові вольєри для пеліканів, чорних лебедів, лемурів, сурикатів, бурих капуцинів, зелених мавп, носух, соломонових какаду, жовто-блакитних ар. До слова, всі вольєри і будиночки продумувались так, щоб і в зимовий період відвідувачам було зручно спостерігати за поведінкою та життям тварин. Загальна вартість нових помешкань становила 551 000 грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів