Поділитись:

Відомі луцькі Валентини розповіли, що таке кохання

Середа, 14 лютого 2018, 14:00

У День Закоханих, 14 лютого, традиційно всі звикли вітати коханих та дарувати валентинки. Традиції змінюються, але вічне залишається. Тому "Конкурент" вирішив поговорити про кохання із відомими луцькими Валентинами та дізнатися, що значить для них Валентинів день.

Валентин Хаймик (координатор проекту "Округи без депутатів" Громадянського Руху "СВІДОМІ", юрист)

Напевно, єдина особливість цього дня для мене – це те, що мене звати Валентин (сміється, – К.) Я б не сказав, що цей день для мене є особливим, зазвичай його не святкую. Для мене кохання – це віддавати, не чекаючи нічого взамін. І воно має бути у кожному дні, а не лише у День святого Валентина.

 

Валентин Малиновський (доктор політичних наук, професор кафедри політології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки).

Для мене цей день відрізняється від інших, бо пов'язане з моїм іменем та коханням! Вперше я дізнався про нього, коли навчався в Українській Академії державного управління при Президентові України. Там значну кількість предметів читали викладачі зі США, Канади, Великої Британії, які й привезли це свято до Києва. Ми, слухачі Академії, організували тоді чудову вечірку у День Св. Валентина, яку я згадую й сьогодні. Вів її звичайно я, бо, крім того, що був головою слухацької ради, маю ім'я Валентин, а моєю партнеркою була Валентина.

Зараз відзначаю це свято по-різному. Зазвичай в колі сім'ї за святковим столом, щось даруючи дружині Ларисі. Хоча бували випадки, що мене запрошували на святкові заходи як Валентина.

Кохання – це неперевершене почуття, яке Бог дав людині. Кохання, на мою думку, є частиною щастя. І щасливий той, хто пов'язав своє життя з коханою людиною. Кожен, напевне, мав перше кохання, яке запам'яталося на все життя. Тому, всім, хто ще не знайшов своє кохання, бажаю чим швидше його відчути!

Про кохання варто не лише згадувати у День Св. Валентина, а дарувати його коханій людині повсякчас...

 

Валентин Марчук (клірик Свято-Покровського кафедрального храму і голова єпархіального Просвітницького відділу, протоієрей)

День Валентина для мене, і тих, хто носить ім'я Валентин, це день пам'яті святого мученика Валентина. Його не святкую і для мене він є звичайним днем.

Говорити про любов варто щодня. Справжня любов — це хрест. Немає любові без хреста і без жертви. Потрібно себе віддати іншій особі, тоді можна говорити про любов. Така любов кожну кризу зможе подолати. І не буде таких ситуацій, коли пара мусить розійтися, бо не може жити разом. Справжня любов вміє подолати все зло.

Ісус Христос — найкращий зразок любові. Ісус полюбив нас, коли ми були ще грішниками, так говорить св. Павло. Божа любов не залежала від нашої любові до Нього, Його любов до нас — цілковито безкорислива. Ось така любов — найкращий зразок подружнього кохання. Кохання та закоханість — це два різні поняття. Кохання — це щось тривале, що не залежить від наших почуттів. Воно часто народжується із закоханості. Спочатку з'являється емоційний зв'язок та захоплення іншою особою. Але остаточно кохання мусить стати чимось тривалим і незмінним. Воно має бути основою подружнього зв'язку, який буде тривати все життя.

 

Валентин Вітер (екс-голова Волинської обласної ради)

Цей день з якогось періоду вже став особливим. Тому, що це вважається як День Ангела. Але важливо, щоб цей день якнайдовше лишався Днем закоханих. Дуже добре відчувати себе закоханим і щоб в мене закохані були (сміється, – К.) Це, я вважаю, рівнозначне свято, як і День Ангела. До мене дзвонять друзі, це ще одна причина зустрітися з друзями, щоб можна було відзначити. Бо ж чим стає людина старшою, то можливостей зустрічатися стає все менше. А цей день – гарна нагода, вітати можна усіх: і молодих, і старших. Про кохання треба якомога частіше згадувати, адже тоді щасливішим буде життя. Кохання – одна з прикрас, заради чого й варто взагалі жити.

Надрукувати
мітки:
коментарів