Поділитись:

Хворіємо по-волинськи, або Карантин скасовується

П'ятниця, 16 лютого 2018, 07:40
Хворіємо по-волинськи, або Карантин скасовується

У Міністерстві охорони здоров'я офіційно заявляють, що на Волині захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідпоріг. Проте луцькі школярі після тижневого карантину повертаються на навчання. Дивне, як на мене, рішення міського управліня освіти.

За інформацією Волинського обласного лабораторного центру, упродовж останнього тижня в області захворіли понад 8,1 тисяч осіб, а кількість госпіталізованих з ускладненнями ГРВІ збільшилась на 32,8%. З них 72% – діти.

Зважаючи на статистичні дані, логічно було б продовжити карантинні заходи. Але ж ні – майже всі школи вирішили, що дітям час повертатися до навчального процесу. Здорові, майже здорові, з "незначним" нежитем – усі у школу. В результаті – через два дні кількість учнів у класах знову зменшується, а виторг аптек стрімко збільшується.

То який запобіжний ефект поширення грипу і ГРВІ у тижневому карантині, якщо діти знову шмигають носами? Не збагну, якщо чесно.

Здорових вам вихідних!

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів