Поділитись:

Старі луцькі підвали на Кафедральній, 13 можуть зникнути

Середа, 21 лютого 2018, 16:30
Старі луцькі підвали на Кафедральній, 13 можуть зникнути

Якщо цінні залишки історії на Кафедральній, 13 в Луцьку у Старому місті не захистити, то від них вже за лічені місяці може не залишитися нічого цінного.

Таку думку під час засідання виконавчого комітету 21 лютого висловив перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Члени виконкому розглядали звіт відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради за підсумками 2017 року. Член виконкому Валерій Корпач цікавився станом справ на Кафедральній, 13. На цьому місці заплановане будівництво, однак громадські активісти забили на сполох, що під загрозою знищення опинилися старовинні підвали, які тут відкопали.

Нині зі слів керівника відділу Юрія Маслюка тут роботи не ведуться, хоча у забудовника є всі документи.

"На даний момент роботи на Кафедральній, 13 не проведені. Але з точки зору будівельних робіт у них всі документи є, які дозволяють здійснювати роботи. Є у них проект, який пройшов експертизу і є декларація від 2011 року, яка дозволяє здійснювати будівельні роботи", - зазначив керівник відділу Юрій Маслюк.

А перший заступник міського голови Григорій Недопад вважає, що через бунт місто і може залишитися без пам'яток, адже забудовник обіцяв накрити склом цінні залишки.

"Думаю, що ще цю зиму і тих пам'яток там не залишиться. Якраз таки через роботу активістів і тих якраз, що не дозволяють роботи. Забудовник зобов'язується зберегти повністю всі старі фундаменти, закрити їх склом, щоб нащадки могли побачити як будувалося і з чого. Це дійсно є надбанням. Але у тому стані, як зараз є, і вся заборона на проведення будівельних робіт в тому місці, призведе до того, що через цю зиму, (можливо, якщо далі не будемо давати, то через весну) там не буде що зберігати", - прокоментував перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Член виконкому Олександр Серватович додав, що серед активістів є чимало "шарлатанів та шарамижників", які створюють спочатку прецедент, а потім вимагають гроші.

Надрукувати
мітки:
коментарів