Поділитись:

У Луцьку не буде McDonald's

Понеділок, 26 лютого 2018, 22:32

Луцька влада вирішила замість ресторану McDonald's в центрі міста облаштувати тематичний Сквер авіаторів.

Про це у мережі Facebook написав Тарас Яковлев.

Влада Луцька зняла з аукціону земельну ділянку на розі вулиці Стрілецької та проспекту Грушевського, яка розглядалася інвестором для будівництва ресторану McDonald's.

Як заступник міського голови Миколи Романюка Тарас Яковлев входив у групу, яка вела перемовини з інвесторами, які на цій ділянці планували відкрити ресторан всесвітньо відомої мережі.

Зі слів Яковлева, представник McDonald's погодився лише на це місце, жодна інша земельна ділянка їх не зацікавила.

"Ми розглядали МакДональдс як системного інвестора, який приходить всерйоз і надовго. А це і нові робочі місця, в першу з чергу для молоді, і нормальні надходження до міського бюджету", – розповів Тарас Яковлев.

Тож тоді влада вирішила, що ця ділянка буде продана з аукціону, а місто отримало б від цього хороший дохід.

"При продажу земельної ділянки з аукціону її орієнтовна вартість склала б мінімум 800 грн за кв.м, а в цілому не менше 1 120 000 грн за всю ділянку. А аукціон може збільшити її вартість", – пояснив колишній заступник мера.

Натомість тепер фракція УКРОПу має намір винести на сесію питання про скасування рішення щодо підготовки даної ділянки на земельні торги, про що у Facebook заявив Ігор Поліщук.

"Враховуючи звернення мешканців мікрорайону та авіалюбителів, буде підготовлено рішення про облаштування на цьому місці тематичного Скверу авіаторів. Славне авіаційне минуле Луцька має бути належним чином пошановане. Буде замовлено проект, розроблено концепцію скверу та приведено цю територію до порядку", – зазначив він.

Саме тому Тараса Яковлева здивувало рішення нинішньої влади відмовитись від чесного і прозорого аукціону, який би пішов на користь місту.

Надрукувати
мітки:
коментарів