Поділитись:

Пояснили, чому в Луцьку відмовилися продавати землю під McDonald's

Субота, 10 березня 2018, 15:00

Нещодавно з відкритого аукціону було знято земельну ділянку на розі вулиці Стрілецької і проспекту Грушевського, яка, як повідомляв екс-заступник міського голови Тарас Яковлев розглядалася інвесторами для будівництва McDonald's.

Чому замість цього влада вирішила облаштувати там сквер авіаторів замість того, аби отримати колосальні надходження в міський бюджет, говорили в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" 9 березня.

"З точки зору бізнесмена я за те, щоби продаж земельної ділянки відбувся і щоб справді McDonald's зайшов в місто. Але мене здивувало, що, крім обговорення в Фейсбуці, більше ніяких переговорів з міською владою ніхто не вів. Можливо, як він (Тарас Яковлев) був заступником, то з ним говорили. Але наразі ніхто жодної пропозиції з цього приводу не надавав", – пояснив депутат Луцької міської ради Сергій Була.

З іншого боку, розповів депутат, є звернення громадян, які не хочуть бачити McDonald's біля свої будинків.

"У нас були звернення від мешканців з того мікрорайону. Вони кажуть, що вони не знали, що ту ділянку продають з аукціону, що там має бути. Тому запропонували зробити алею. Коли ця пропозиція була внесена, то зрозуміло, що іти проти громади немає сенсу. Бо з точки зору роз′їзду, там неоптимальний варіант", – зазначив він.

Натомість екс-заступник міського голови Юрій Моклиця зауважив, що це зовсім неконфліктне питання. І завдяки приходу McDonald's Луцьк міг би отримати бренд і ще близько 3 мільйонів в бюджет.

Нагадаємо: раніше Тарас Яковлев заявив, що команда покійного мера Миколи Романюка вела перемовини з інвесторами, які на розі вулиці Стрілецької та проспекту Грушевського планували відкрити ресторан всесвітньо відомої мережі McDonald's. Однак влада Луцька зняла з аукціону земельну ділянку, натомість там облаштують свер авіаторів. Попри це, лучани зареєстрували петицію, яка вже набрала більш ніж 300 необхідних голосів. Тому міській владі доведеться ще раз відповідати щодо будівництва McDonald's у Луцьку.

Надрукувати
мітки:
коментарів