Поділитись:

Будьте обачні - не вступіть "у весну"

Понеділок, 12 березня 2018, 07:40

А за вікном нарешті весна! Яскраве сонце, перше боязке тепло, дзвінкий гомін птахів… І підсніжники – ніжні, тендітні, як і сама поки ще зовсім несмілива весна. Це у цивілізованих країнах.

В нас же весна дещо особлива, хоча теж з "підсніжниками". Щойно розтанув сніг, і очам відкрились гори сміття на газонах, недопалки, порожні пляшки та інший непотріб. Гомінкі птахи та прохолодний весняний вітер розносять його вулицями міста, перемішуючи із брудом на асфальті та залишками минулорічної трави. І так кожного року.

День за днем весна ступає сміливіше, тепла стає все більше, сонце обіймає міцніше. Поступово вулиці міста і парки заповнюються втомленими від зими перехожими, голосною дітлашнею та, звісно, домашніми улюбленцями – усі намагаються насититись теплом, жадібно вдихаючи весну.

Блакитне небо, сонячні зайчики, посмішки на обличчях, спів у деревах – сміття, сміття, сміття під ногами. Хтось помічає цей різкий контраст, обурюється через бездіяльність влади, відсутність виховання, безкультур'я… Тим часом малесенький собачка на модному повідочку ховається під першим ліпшим кущиком і справляє свої потреби. А на сусідній стежці ще один, а за дальнім кущиком іще один… А господарі і далі скаржаться на безлад, бруд, відсутність виховання…

- Мамо, мамо! Здається, я в весну вступила!...

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів