Поділитись:

Як волинянам продовжити дію Карти поляка

Понеділок, 12 березня 2018, 17:01
Як волинянам продовжити дію Карти поляка

Перші Карти поляка видали десять років тому, відтак їх термін дії закінчується.

Як продовжити дію документа і що для цього потрібно, розповіла газеті "Волинський Монітор" віце-консул Генерального консульства РП у Луцьку Анна Бабяк-Овад.

Що потрібно, аби продовжити дію Карти поляка

Якщо власник Карти поляка хоче подовжити дію цього документа, то повинен це зробити не пізніше, ніж за три місяці до закінчення терміну його дії. Таких осіб є багато, тому потрібно зареєструватися, скориставшись однією із двох можливостей: зателефонувати або написати мейла. Якщо особа обрала перший спосіб, то вона повинна зателефонувати на номер, поданий на сайті Генерального консульства РП у Луцьку. Це можна зробити у визначені години у вівторки і п'ятниці. Оскільки більшість цих осіб – це люди старші, які не мають можливості користуватися Інтернетом, вони можуть домовитися про зустріч із консулом із метою продовження дії Карти поляка за телефоном. Можна також написати мейл і зареєструватися на розмову, відповідно до вимог, поданих на сайті консульства.

Кожен із заявників повинен написати або зателефонувати особисто, щоб мати можливість підтвердити всю необхідну інформацію: ім'я та прізвище, адресу приписки, дату й місце народження.

Які потрібні документи

Передусім анкету, заповнену згідно зі зразком, який можна знайти на нашому сайті, а також у нас, у Генеральному консульстві РП у Луцьку. До анкети потрібно долучити фотографію, зроблену, не давніше, ніж шість місяців тому. До того ж паспорти: закордонний та український, тобто внутрішній паспорт громадянина України. Якщо це жінка, то вона повинна взяти із собою свідоцтво про шлюб і свідоцтво про народження, а чоловіку вистачить свідоцтва про народження. Треба мати при собі Карту поляка та її ксерокопію. Потрібно представити оригінали всіх документів, а до анкети долучити ксерокопії всіх цих документів, зокрема першої сторони закордонного паспорта та першої, другої сторінки і сторінки, на якій подана адреса приписки, якщо йдеться про український паспорт старого зразка. Якщо ж особа має документ сучасного зразка, тобто ID-картку, то потрібно принести її ксерокопію, а також інформацію про прописку. Якщо громадянин ніколи не мав закордонного паспорта або на цей момент він не дійсний, то український паспорт – це той документ, якого буде достатньо представити в цій ситуації. Якщо Карта поляка була видана на необмежений період, то її власник не повинен подавати заявку на продовження карти. В інших випадках, тобто коли Карта поляка була видана на визначений термін дії, потрібно подавати заявку з метою продовження терміну дії карти.

Надрукувати
мітки:
коментарів