Поділитись:

Чи буде до надземного переходу біля залізничного вокзалу Луцька ліфт?

Вівторок, 13 березня 2018, 20:00
Чи буде до надземного переходу біля залізничного вокзалу Луцька ліфт?

Нещодавно у соціальних мережах користувачі звернули увагу, що зовнішній вигляд надземного пішохідного переходу від Привозкального майдану до Залізничного вокзалу, потребує поліпшення.

ІА "Конкурент" вирішив звернутися за коментарями до міської ради.

У мерії повідомили, що кошти на догляд за переходом виділяють. У 2017 році на санітарне прибирання переходу та прилегкої до нього території, очищення урн від сміття, було витрачено 22 тисячі 870 гривень.

У 2018 році на санітарне прибирання передбачено 21 тисячу 224 гривні. Однак видно, що міст потребує фарбування, у багатьох ділянках поржавів. Перехід перебуває на балансі Департаменту житлово-комунального господарства, обслуговує його ЖКП №3.

Заіржавілі конструкції потребують свіжої фарбиЗаіржавілі конструкції потребують свіжої фарби

Є питання і щодо зовнішнього вигляду конструкції, яка обліплена оголошеннями.

Чи буде до надземного переходу біля залізничного вокзалу Луцька ліфт?

Чи буде до надземного переходу біля залізничного вокзалу Луцька ліфт?

Нагадаємо, що перехід через залізничні колії у Луцьку відкрили у 2011 році. Нині уже і не всі містяни згадають, що епопея з будівництвом переходу тягнулася довгі роки. Люди, порушуючи правила безпеки, переходили до Завокзального ринку часто через рейки, наражаючи своє життя на небезпеку.

Перехід у народі назвали "місті Кривицького", адже його спорудження почали ще за каденції колишнього, нині покійного міського голови Антона Кривицького. Вже у статусі радника він таки довів справу до кінця і у 2011 році перехід урочисто відкрили. Від початку будівництва і здачі об'єкту минуло 15 років.

Чи буде до надземного переходу біля залізничного вокзалу Луцька ліфт?

Із фінансуванням переходу теж були суперечки. Справа в тім, що зведення мосту стало умовою виконання угоди між міською радою та Волинською обласною спілкою споживчих товариств. Місто надало спілці в оренду землю на 22 роки під Завокзальним ринком, а спілка зобов'язувалася оплатити спорудження переходу – 1 мільйон 300 тисяч гривень. Однак проти такої угоди виступала низка депутатів. Одним із найяскравіших противників був тодішній депутат Андрій Осіпов, який вважав, що угода не є вигідною місту.

Під час відкриття переходу тодішній нині покійний міський голова Микола Романюк казав, що планується також введення в дію ліфта, аби люди із обмеженими фізичними можливостями могли користатися зручностями. Однак цього не сталося.

На цьому місті міг би бути вхід до ліфтової шахтиНа цьому місті міг би бути вхід до ліфтової шахти

У департаменті капітального будівництва Луцької міської ради повідомили, що проектно-кошторисною документацією не було передбачено ні будівництво ліфту, ні будівництво накриття над переходом у пішохідному наземного переході.

"Оснащення переходу ліфтом у найближчий час не планується, хоча можливість така є", - йдеться у відповіді.

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
12:51
04 березня 2024
12 лютого 2024
01 лютого 2024
07 січня 2024
10:34
06 січня 2024