Поділитись:

Підстави збільшувати ціну на проїзд у маршрутках Луцька назвали сумнівними

Четвер, 15 березня 2018, 14:40

Колишні заступники луцького міського голови, а нині експерти ГО "Волинський центр розвитку урядування" не вважають, що нині є достатні економічні підстави для збільшення вартості проїзду у маршрутках Луцька.

Цьому була присвячена прес-конференція 15 березня.

Нагадаємо, що нині є підготовлений проект рішення виконавчого комітету Луцької міської ради щодо підняття граничної вартості до 5 гривень. На цьому наполягає і частина перевізників, які кажуть, що доходи від діяльності не покривають витрати, які зростають у зв'язку з підняттям цін на пальне, витратні матеріали, відрахування.

Учасник "Волинського ЦРУ" Сергій Григоренко нагадав, що проїзд у луцьких маршрутках впродовж останніх трьох років піднімався двічі. У лютому 2015 року ціла зросла до 3 гривень з двох, а у березні 2017 року з 3 до 4 гривень за квиток. Підняття ціни було одним з останніх рішень виконкому, у складі якого були тодішні заступники.

Вони зазначили, що минулорічному підняттю цін передувало широке обговорення, чого нині немає. Є сумніви в учасників і щодо економічних підстав зростання тарифів. Експерт Тарас Яковлев порівняв, що якщо у минулому році до рівня початку 2015 року підвищення рівня мінімальної заробітної плати сягало понад 200%, на третину зросли витрати на дизпаливо та було значне знецінення гривні, то за останній рік таких переконливих показників не спостерігають.

Серед інших рішень, які піддали критиці колишні посадовці, назвали призупинення впровадження валідаторів для пасажирського обліку, погіршення комунікацій з перевізниками, про що зазначив один із них – представник АТП "Луцьк" Олег Колесник.

Експерт Юрій Моклиця також закцентував увагу на недотриманні принципу гласності та прозорості у процесі введення нового тарифу. Він згадав, що проект рішення оприлюднили на старому офіційному сайті міської ради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ НА ПОЛИЦЯХ, АБО КОЛИ У ЛУЦЬКИХ ТРОЛЕЙБУСАХ ЗАПРАЦЮЮТЬ ВАЛІДАТОРИ

Надрукувати
мітки:
коментарів