Поділитись:

Важливі тези луцької еко-толоки

Четвер, 15 березня 2018, 17:57
Важливі тези луцької еко-толоки

У Луцьку відбулася перша еко-толока – захід, спрямований на те, аби зібрати людей, яким не байдужа "зелена" тематика та залучити до міркування і дій нових учасників. Адже навколишнє середовище, якість повітря, води однаково впливають на всіх жителів Луцька, не залежно від статків, соціального статусу чи інший критеріїв.

Захід відбувся в коворкінг-центрі Academ-Business Hub, його модератором став Вадим Курбан.

Серед спікерів люди різного віку та з різних досвідом, однак усі вони вносять свою лепту в покращення еко-системи міста. ІА "Конкурент" сформувало п'ять важливих тез еко-толоки.

  • В Україні є низка цікавих не лише ідей, а й реалізованих проектів, які стосуються сортування сміття, використання вторинної сировини, виготовлення екологічної продукції. Наприклад, зі стаканчиків із кави виготовляють "вічні блокноти". На них можна писати і стирати написане, тож записник ніколи не закінчиться.
  • Озеленення міст та ландшафтний дизайн – це не завжди дорого і спеціалісти поруч. Наприклад, лучани, в особі спеціалістів Східноєвропейського національного університету, озеленювали Трускавець. Головне, аби виконавець і замовник були однодумцями.
  • Екологічний транспорт – це не нова сила, а частина системи, яка існує вже. Тож міста повинні думати над тим, аби створити безпечні умови їзди для велосипедистів, передбачати будівництво доріжок у проекті реконструкції вулиць, організовувати простір для збільшення таких місць.
  • Місто перестає бути для пішоходів, а стане місто для автомобілів. Адже дороги забирає транспорт, він же ж витісняє газони, потребуючи парковок.
  • Еко-суспільство будується з пелюшок. Важливо змалечку долучати дітей до правильного поводження з природою, сміттям, ставлення до екосистеми.

Усіх небайдужих до екології закликають об'єднуватися, у тому числі на базі коворкінгу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯК ЛУЦЬКА РОДИНА СОРТУЄ 90% СВОГО СМІТТЯ І ЗАРОБЛЯЄ НА ЦЬОМУ ГРОШІ

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 січня 2024
16:10
07 грудня 2023
02 жовтня 2023
28 вересня 2023
12:48
17 вересня 2023
05 вересня 2023
04 липня 2023
23 червня 2023
08 червня 2023