Поділитись:

Луцький "Богдан Моторс" перейшов на українські запчастини (інфографіка)

П'ятниця, 16 березня 2018, 11:40

Луцьке АТ "АК Богдан Моторс" перейшло виключно на українські запчастини та комплектуючі.

Про це заявили в прес-службі Корпорації.

Пошук нових партнерів серед українських підприємств та кооперація з ними дозволяє відмовитися від іноземних деталей та перейти на замкнений цикл виробництва. Така співпраця сприяє зміцненню економіки, фінансовому розвитку регіонів та підвищує зайнятість населення, оскільки спільно виробники створюють додаткові робочі місця та сплачують податки до бюджетів всіх рівнів, зокрема місцевих.

Ще три роки тому карданні вали для тролейбусів та автобусів "Богдан" виробляла Німеччина. Наразі цим займається херсонський завод, продукція якого дешевша на 50 %, а за якістю не поступається європейським аналогам.

Замість турецької компанії Vurgu рульові колеса тепер постачає львівський "Інтерпет", а білоруські амортизатори від заводу "БААЗ" замінили вітчизняними – хмельницького підприємства "Славія".

З 2015 року "Богдан Моторс" також почав використовувати електроніку київського виробника "Політехносервіс" замість чеського електрообладнання. Це дозволило Корпорації суттєво заощаджувати на закупівлі деталей, оскільки вартість комплектів українського електроустаткування нижча на 120 % у порівнянні з чеським.

У Корпорації зазначили, що, за даними Державної служби статистики, у минулому році імпорт російських товарів до України зріс майже на 40 %. На противагу цьому, "Богдан Моторс" припинив торгівлю з РФ. Зокрема, донедавна у тролейбусах "Богдан Т70117" стояли двигуни з Російської Федерації. Щоб знайти іншого постачальника, Корпорація налагодила зв'язки з харківським державним підприємством "Електроважмаш", який погодився з "нуля" запустити виробництво таких двигунів.

"Імпортозаміщення – це складний процес, який потребує чимало часу та системного підходу. Оскільки разом із заміною деталей та комплектуючих, доводиться модернізувати модельний ряд, вносити зміни у конструкцію техніки та проводити додаткові випробування. Проте головним пріоритетом у своїй роботі АТ "АК Богдан Моторс" вважає співпрацю з українськими виробниками та постачальниками", – підкреслили в компанії.

Нагадаємо: АТ "АК Богдан Моторс" постачає тролейбуси "Богдан Т70117" в Херсон, Одесу, Київ, Полтаву, Хмельницький та інші міста. До цього часу дана модель була сертифікована з російськими електродвигунами. Аналогів з таким ж технічними характеристиками не виробляв жоден український завод. Але до кінця року підприємство "Електроважмаш" планує передати Корпорації "Богдан Моторс" 40 електродвигунів, розробленими спеціально для тролейбусів Т70117.

Надрукувати
мітки:
коментарів