Поділитись:

Оклади педагогам підняли, але Луцьку грошей не дали

Середа, 21 березня 2018, 12:00
Оклади педагогам підняли, але Луцьку грошей не дали

Нещодавно вийшла постанова Кабінету Міністрів України від 11 січня про підняття окладів педпрацівників на 10%. Однак коштів для забезпечення цього підняття держава не передбачила. Така ситуація не лише у Луцьку, а характерна для всієї України.

Про це 21 березня під час засідання коштів з питань бюджету повідомила директор департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова.

Вона зазначила, що на початку року місто вже передбачило власних майже 52 млн грн для забезпечення виплати окладів. Нині треба знову 29 млн грн для забезпечення виконання нової постанови.

"На жаль, держава на сьогодні кошти не дала, але оклади педагогічним працівникам підняти треба. Не виконати постанову в частині не підняття окладів не можливо", - зазначила Лілія Єлова.

Тобто, державні гарантії не підкріплені фінансуванням і місту доводиться забезпечувати виплату зарплат власним коштом. Пропонується перенаправити близько 9,5 мільйонів гривень з коштів, що передбачені для працівників ПТУ, аби вирівняти рівні зарплати. Ці кошти можна розподілити без ущемлення прав працівників ПТУ. Утім, зі слів Лілії Єлової, доведеться ще шукати кошти, бо зазначених 9,5 млн грн не вистачить.

Надрукувати
мітки:
коментарів