Поділитись:

Лучан лякають аварійні балкони (відео)

Четвер, 22 березня 2018, 11:11
Лучан лякають аварійні балкони (відео)

Аварійні балкони по всьому місту стали справжньою проблеми для лучан.

Про це йдеться в сюжеті ПАТ НСТУ ВРД.

Балкони у будинку по вулиці Ландау, 5 потрохи розсипаються. Мешканці дому бояться, що уламки бетону обваляться на голову перехожим і це призведе до травматизму.

Будинок по вулиці Ландау, 5 збудували ще на початку 60-х років минулого століття для працівників цукрового заводу в Луцьку. Нині його обслуговує ЖЕК № 2. Мешканці уже й не пам'ятають, коли востаннє ремонтували аварійні балкони.

Лучанин Сергій Кубський зізнався, що на власний аварійний балкон не виходить. І вважає, що територію варто було б обгородити, аби він нікому не впав на голову.

Господарі приватизованих квартир укріпили конструкції власним коштом, проте багато помешкань неприватизовані, і за їхнім станом повинен дивитися ЖЕК.

Зі слів заступника директора департаменту ЖКГ Надії Коленди, мешканці зверталися з цією проблемою безпосередньо у ЖЕК № 2, де їм пообіцяли зробити поточний ремонт.

Поруйновані балкони – проблема не лише околиці Луцька. У центрі на проспектів Волі теж є будинки, балкони яких розсипаються. Зокрема у департамент ЖКГ зверталися мешканці 10-го будинку проспекту Волі, розповідає Надія Коленда. Але тут майже усі квартири – приватизовані, то ж стан балконів – клопіт самих мешканців.

"Якщо квартира приватизована, і площа балкону належить власнику квартири, то він зобов'язаний або своїми силами організовувати цей ремонт, наймати якусь бригаду, або у складі об'єднання співвласників", – додала Надія Коленда.

У Луцьку не вдаються до загородження тротуарів під балконами, що руйнуються, бо критично аварійних місць, зі слів чиновниці, у Луцьку немає.

Надрукувати
мітки:
коментарів