Поділитись:

Луцькі маршрутки, вулиця "Калякіна" і мами з дітками

Вівторок, 03 квітня 2018, 07:40
Луцькі маршрутки, вулиця

У луцьких (на й не тільки) маршрутках відбувається життя. Тут можна стати свідком будь-яких розмов: від студентських пліток до діагнозів від лікарів. Але особливе місце у моєму рейтингу розмов займають бесіди батьків із їхніми дітками.

Неймовірна усмішка може розтанути на обличчі, коли маля не вміє ще вимовляти усіх літер, але впевнено розповідає матусі, що проживає на вулиці "Калякіна", замість Конякіна. А проїжджаючи знайомі магазини, зізнається мамі: "Ми з татком були в цьому "макасіні". Мама ж, своєю чергою, виправляє доню: "Правильно говорити ма-га-зи-ні". Однак в "макасіні" звучить прикольніше і дитя продовжує на півмаршрутки вимовляти це слово. Вони розмовляють – мама українською, а в дівчинки проскакують слова незрозумілої мені вже дитячої мови.

Їдучи на роботу можна наслухатися таких дитячих перлів досхочу – і про гойдалки, і про книжечки, і про морозивко. Гарний настрій на весь день гарантовано!

А от після роботи вдалося поспостерігати іншу картину. Маленька дівчинка-чомучка питала у матусі про все, що бачила в вікні.

"А що це таке велике?", – запитала малеча, дивлячись на бігборд.

"Це реклама!".

"А чому машинки так швидко їде", – наступне запитання дівчинки.

"Бо колеса крутяться", – лаконічно відповіла її мама.

Хм, це доволі логічно… для людини, яка шарить, що таке реклама і за яким принципом рухається авітвка. Але це ж дитинка. Вона реально хоче зрозуміти цей світ, а ці сухі відповіді мами ніякої інформації не дали. Ех, дарма питала.

Порівнюючи цих двох матусь, зробила собі висновок, що із дітками варто спілкуватися, пояснювати, розповідати про все, що їх цікавить. Вони ж дивляться на світ, а в голові засіло одне питання: "ЧОМУ все так?". Тому батькам не варто лінуватися і навіть стомленими після напруженого дня пояснювати принципи елементарних і таких цікавих для діток речей.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів