Поділитись:

Лучани висловилися щодо майбутньої відпочинкової зони

Середа, 11 квітня 2018, 15:00

Представники ТзОВ "Казкова оселя" вислухали ідеї та зауваження жителів Луцька щодо облаштування сучасної відпочинкової зони на вулиці Чорновола, поблизу річки Сапалаївка.

Будівельна компанія "Казкова оселя" запропонувала лучанам організувати обговорення щодо планів благоустрою з облаштування ландшафтної водойми на вулиці Чорновола. Для цього ініціатори розклеїли на житлових будинках всього мікрорайону, який прилягає до території майбутньої відпочинкової зони, запрошення на громадське обговорення. Ініційована забудовником зустріч з лучанами відбулась 10 квітня в РЦ "Промінь".

Запрошення на громадське обоворення представники забудовника заздалегідь розклеїли біля під'їздів житлових будинків><span class=Запрошення на громадське обоворення представники забудовника заздалегідь розклеїли біля під'їздів житлових будинків

Директор ТзОВ "Казкова оселя" Андрій Маруняк сказав, що підприємство нині проектує багатоквартирний будинок на вулиці Чорновола. Поряд з будинком вони хочуть за власні кошти реалізувати окремий проект відпочинкової зони – "Оселя парк". На це, за попередніми підрахунками, потрібно 10-15 мільйонів гривень.

Директор ТзОВ Директор ТзОВ "Казкова оселя" Андрій Маруняк

"Реалізовуючи проект "Оселя парк", ми не хочемо якоїсь комерційної вигоди. Адже це є соціальний проект, який буде доступний всім лучанам. Як-от колись зробили з "Сіті парком", який перетворився із тихого куточка на потужну й гарну відпочинкову зону", – пояснив Андрій Маруняк.

"Сіті-парк"

Так буде на новій відпочинковій зоні><span class=Так буде на новій відпочинковій зоні

Директор "Казкової оселі" нагадав присутнім, що в грудні 2017 року попередні проробки проекту відпочинкової зони розглянули на засіданні виконавчого комітету. Тоді ж отримали рішення про затвердження та дозвіл на проведення благоустрою. Аби ознайомити людей з проектом і почути їхні думки, на першому поверсі РЦ "Промінь" було виставлено макет відпочинкової зони.

Депутат Луцькради Андрій Авраменко><span class=Депутат Луцькради Андрій Авраменко

До реалізації цього проекту залучили спеціалізовані проектні інститути. Зокрема це інститут "Волиньводпроект" та архітектурно-будівельна майстерня "Вектор".

"Оселя парк" – це комплексний благоустрій заплави річки Сапалаївка з облаштуванням ландшафтної водойми площею приблизно 3 300 м² та загальним благоустроєм близько 20 тис. м².

Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась><span class=Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась

Начальник відділу екології Анатолій Гламазда><span class=Начальник відділу екології Анатолій Гламазда

Тут обіцяють створити прогулянкову зону протяжністю близько 300 метрів вздовж Сапалаївки до містка, між вулицями Чорновола та Дарвіна, і до містка біля обласного архіву.

У цю зону будуть входити різні відпочинкові майданчики (дитячі, спортивні), скейт-парк, пірси, пляжна зона. Облаштують вуличне освітлення та систему шлюзів для регулювання води у ставку.

Зі слів Андрія Маруняка, проект не є остаточним. Забудовник хоче почути і врахувати думки та пропозиції людей, які можна буде в деталях допрацювати.

"Оселя парк" – це своєрідне логічне продовження соціального проекту "Сіті парк", який став місцем активного та свідомого проведення дозвілля для багатьох людей. Наш новий проект повинен стати ще одним зразком європейського підходу до облаштування міста", – зазначив депутат Луцькради, який є засновником ТзОВ "Казкова оселя" Андрій Покровський.

Депутат Луцькради Андрій Покровський><span class=Депутат Луцькради Андрій Покровський

Розпочати реалізацію цього проекту планують в травні-червні цього року, а за 2018-2019 роки хочуть його втілити. Остаточне завершення, можливо, перенесуть на 2020 рік.

"Я як депутат представляю 22 округ і хочу сказати, що створення відпочинкової зони – хороша ідея. Оскільки від цього округ тільки виграє. Він стане кращим, там буде гарна інфраструктура, відпочинкова зона, і я переконаний що й з безпекою буде теж все гаразд, бо інвестор пообіцяв облаштувати зовнішнє освітлення", – сказав присутній на обговоренні депутат Луцькради Петро Нестерук.

Депутат Луцькради Петро Нестерук><span class=Депутат Луцькради Петро Нестерук

Присутні лучани, які мешкають неподалік майбутньої відпочинкової зони, висловили чимало запитань та пропозицій. Зокрема питання стосувались того, як підприємство планує усувати проблему зі скидами в річку Сапалаївка.

Також людей цікавило, що буде із містком, який веде на вулицю Дарвіна: чи буде він пішохідним, чи його зроблять для проїзду автомобілів.

 Головний архітектор Луцька Леонід Герасимюк><span class= Головний архітектор Луцька Леонід Герасимюк

Андрій Маруняк пояснив, що пішохідний місток буде облаштовано однозначно, а щодо автомобільного містка, то нині ця ідея на стадії обговорення. Оскільки треба вивчити: дозволяють умови облаштувати там місток для автівок чи ні.

Голова ОСББ "Брама" Ігор Рожило переконаний, що мешканці багатоквартирного будинку будуть задоволені ідеєю створення відпочинкової зони.

Голова ОСББ Голова ОСББ "Брама" Ігор Рожило

"Досить цікава ідея, і якщо вона дійсно буде за рахунок інвестора, то це добре. Ось, наприклад, "Сіті парк" – гарне місце. Тому, якщо і біля нас таке буде, то це чудово. Бо ж ми в парку відпочиваємо не один рік, а наш парк 900-річчя взагалі ніякий. Якщо інвестор ще зробить ставок з протічною водою, щоб там не було запаху, то буде дуже гарно", – сказав Ігор Рожило.

Директор "Казкової оселі" наприкінці додав, що завдяки цій зустрічі намагались детальніше ознайомити громадськість із планами благоустрою з облаштування ландшафтної водойми на вулиці Чорновола і почути думки мешканців, спеціалістів, проектантів.

Біля макету проекту майбутньої відпочинкової зони><span class=Біля макету проекту майбутньої відпочинкової зони

"Ми надіємось, що не тільки сьогодні поспілкувались з людьми, а й надалі ця комунікація буде відбуватись. До того ж ми надали всю інформацію та контакти на розданих матеріалах і маємо надію, що люди будуть звертатись і пропонувати, як ще можна буде покращити цей проект, а ми врахуємо всі зауваження та пропозиції", – сказав Андрій Маруняк.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 листопада 2023
03 серпня 2023
11 травня 2023
13:55
01 травня 2023
02 березня 2023
08 грудня 2022
18:58
08 вересня 2022
26 жовтня 2021
09:00
05 березня 2020
12 квітня 2018