Поділитись:

Гав-гав, терпи

Четвер, 12 квітня 2018, 07:40

На днях муніципальна варта Луцька прозвітувалася, що встромила на низку газонів та скверів таблички з надписом про заборону вигулу собак.

Молодці звичайно. Але подібні заборонні рішення повинні були б мати альтернативу. Інакше вони важкі, або часто не підйомні для виконання. І чого тоді варта ця табличка?

Адже лучани утримують тварин, це беззаперечний факт. Якщо забороняти вигул у зелених зонах, то має бути альтернатива – де ж можна вигулювати.

Ба більше, у цих місцях потрібно розмістити інформацію про те, як потрібно вести пса у місті, яким чином збирати його екскременти і де їх можна позбутися. Іншими словами, провести просвітницьку кампанію, стимулювати власників псів до культурного вигулу.

У Барселоні, пригадую, на одній площі може бути три зелених сектори. На одному з них заборона вигулу та пікніків. На іншому дозвіл вигулу собак. На третьому – дозвіл на проведення пікніків. Усі задоволені, і інтереси всіх дотримані.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів