Поділитись:

Ніхто нікого не слухає: свідомий лучанин поділився враженнями після перебування у ВР (фото)

П'ятниця, 13 квітня 2018, 21:00

Студент ЛНТУ, голова ГО "Студентська Рада Волині" лучанин Віталій Сніжко поділився своїми враження після дня перебування у компанії народної депутатки України Ольги Бєлькової у Верховній Раді Україні.

Хлопець поїхав у столицю після лекції депутатки, яка приїздила до Луцька у рамках проекту "Школа свідомого громадянина", що організовує Громадянський Рух "СВІДОМІ". Саме завдяки своєму креативному питанню до Ольги Бєлькової щасливчик отримав шанс побачити, як працюють народні обранці. Також вдалося бути присутнім під час прийняття законів та побувати на засіданні Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Віталій Сніжко, лідерка ГР Віталій Сніжко, лідерка ГР "Свідомі" Христина Назар та народна депутатка Ольга Бєлькова на лекції у РЦ "Промінь"

Старт цікавому і мотиваційному дню надав Хрещатик, де, зі слів лучанина, із 6 до 8 ранку можна відчути себе власником Києва, адже тоді головна вулиця міста порожня. На місці зустрічі поблизу Верховної Ради саме того дня відбувалася акція протесту.

"Протест якихось незрозумілих консерваторів. Я думаю, що акція була проплачена, бо всі вони були з однаковими бордами. От людям в середу не було чим зайнятися", – пригадав Віталій.

У ВР хлопця здивував жорсткий пропускний режим.

"Там, аби тільки зайти на перший поверх, треба пройти, здається, 4-х охоронців, які ретельно перевіряють. Навіть дивляться, чи ти в паспорті схожий на того, хто стоїть перед ним. І це лише перший поверх. Аби зайти на другий поверх, теж є перевірка, на балкон – також перевірка", – зауважив юнак.

Однак здивування на цьому не завершилися. Наступним кроком була депутатська їдальня.

"Те, що там дуже дешево, – це брехня. Там нормальні ціни. Пюре, котлета по-київськи і компот коштують 70 гривень. Це нормальна ціна. Те, що казали, що є бутерброди з ікрою по 5-7 гривень – це повна брехня, бо там бутерброд із клаптиком сьомги і ікрою коштує 45 гривень. Але там дійсно дуже великий вибір страв – є червона риба, ікра, індичка та інше", – спростував міфи Віталій та пригадав, як за сусіднім столом сидів нардеп Борислав Береза.

Далі хлопець, Ольга Бєлькова, її помічниця та ще двоє стажерів пішли на пленарне засідання. Там, окрім інформації про структуру ВР, лучанин дізнався та навіть на власні очі побачив, що таке кнопкодавство.

"Дуже цікаво було дивитися, коли виносяться деякі закони на голосування, а депутатів там – близько 150. Це неможливо проголосувати. Одна справа – скільки було зареєстровано, інша – скільки їх сиділо в сесійній залі… Ми бачили, що деякі депутати кнопкодавили. Але найбільше здивувало те, що ніхто нікого не слухає. Депутати говорять чисто на камери. Нардепи, які перебували в залі, нікого не слухали. Вони або "в телефонах" сиділи, або між собою спілкувалися, або щось читали, або були в їдальні взагалі. Тобто там людей, які слухали, будо 5 % від кількості всіх присутніх. Це насправді жахливо. Вони просто говорять на телевізор, бо камер дуже багато знімає", – поділився враженнями лучанин.

Під час перерви Ольга Бєлькова провела екскурсію кулуарами, де вдалося познайомитися з деякими депутатами та сфотографуватися. І, як зізнався Віталій, молоді стажери домовилися, що якщо через 5 років, якщо хтось із них буде депутатом ВР, то всі зустрінуться у цей же день на тому ж місці.

Опісля міні-екскурсії всі повернулися до сесійної зали ВР, де відбулася перепалка керівника САП Назара Холодницького із Олегом Ляшком. Згодом лучанину вдалося відвідати засідання Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та поспілкуватися із Бєльковою у її кабінеті, який, зі слів луцького студента, доволі аскетичний та скромний.

"Напевно, в ректорів багатші кабінети", – жартома додав юнак.

Народна депутатка для лучанина стала прикладом професійності. Вона чітко відповідала на запитання, які цікавили стажерів, була відкрито та щирою.

Опісля такого насиченого та цікавого дня студент ЛНТУ зізнався, що такі зустрічі, які організовує Громадянський Рух "СВІДОМІ", засновником якого є Андрій Покровський, є дуже корисними, захопливими та мотиваційними. І тепер він однозначно не пропускатиме подібні заходи.

"Я вдячний "Свідомим" за шанс, можливість почути людей, які зробили потужну кар'єру в Україні. Бачу, що в Україні можна рухатися вперед, а не виїжджати в Польщу, Німеччину чи Чехію. Проект, який вони реалізовують, однозначно корисний і приносить хороші плоди. Я рухаюся в бік політики, і перебування у ВР було неоціненним досвідом", – підсумував Віталій.

Надрукувати
мітки:
коментарів