Поділитись:

Vox Dei: яку музику полюбляють лучани

Неділя, 22 квітня 2018, 16:00
Vox Dei: яку музику полюбляють лучани

Зараз стилів музики безліч, як і виконавців. Кожен може обрати щось собі до душі.

Про те, що слухають в Луцьку зараз і як змінювалися вподобання упродовж років, дізнавався ІА "Конкурент".

Анастасія Передрій, радіоведуча:

Vox Dei: яку музику полюбляють лучани

"Насправді на радіо вже відходить традиція замовляння пісень слухачами, тому визначити, що із нового люди люблять найбільше, важко. Але за останні роки народилося дуже багато класних хітів, які можуть вважатися народними улюбленцями. До цієї категорії я, грубо кажучи, зараховую такі пісні, які люди б, не задумуючись, підспівували десь під гітару в компанії.

Наведу кілька україномовних треків. Наприклад, пісня співачки Tayanna – "Шкода". Зроблена стильно, легко запам'ятовується. Те саме стосується нових пісень Сергія Бабкіна. "Привіт, Бог", "Де би я" – це класні роботи, які потрапили в радіоефіри не через квоти. Група Kazka і пісня "Ой, мамо, на свята я не була свята" -– це взагалі, на мою думку, один з улюблених хітів українців минулого року. Ну і у всі часи цінувалася щирість. Через це мегапопулярними стали треки Jamala "Крила" і The Hardkiss "Кораблі". Дуже красиво, якісно і правдиво.

Мовні квоти породили попит на україномовну музику. І, на щастя, більшість не нехтує якістю".

Жора Потапчук, (DJ, MC, шоу-мен):

Vox Dei: яку музику полюбляють лучани

"Якшо брати музичні смаки, то вони не можуть бути одноманітними. Це не совок, де все було в одному форматі, чи 90-ті, де шансонно-попсова каша грала з кожного вікна. Тоді люди слухали те, що могли почути. З появою інтернету і мобільних потреба в ТБ відпала. Серед молоді популярна музика українських, російських і американських виконавців. Працюючи в клубах, скажу, шо комерційна музика і попса завжди переважали. Починаючи з часів диско. Є, звичайно класика, яку будуть слухати завжди, але переважно ТОП є сезонним.

За останні роки змінювалась музика дуже сильно. Раніше були популярні теми фестивалів ULTRA i Tomorrowland. Наразі зменшилось засилля російських виконавців і збільшились теми американських і європейських. Також дуже сильно піднявся рівень вітчизняних. Наголошую: дуже. Поки це ще не сильний конкурент Європі, але це питання декількох років з такими темпами. Що дуже радує.

Однозначно охарактеризувати меломана не вийде, бо це питання смаку. На свому прикладі скажу, що в мене може грати і екектронна музика, і рок, і реп. Головне, щоб це була якісна музика. В мене добре поєднується Boris Brejcha, Каста, Anacondaz, Чумацький шлях, kozak system i wu-tang clan. Але більшість слухає зазвичай популярні теми, що граються на радіо, ТБ і дискотеках".

Надрукувати
мітки:
коментарів