Поділитись:

Вихованці луцького дитсадка "підчепили" сальмонельоз (відео)

П'ятниця, 20 квітня 2018, 12:22

У луцькому дитсадку № 4 п'ятеро дітей захворіли на гостру кишкову інфекцію.

На лікуванні у стаціонарі перебуває одна дитина, втім лікарі фіксують локальне вогнище, – про це йдеться в сюжеті на телеканалі "Нова Волинь".

П'ятеро дітей – вихованці молодших груп ДНЗ № 4 міста Луцька. Їхні батьки почергово зверталися за медичною допомогою у Волинську обласну інфекційну лікарню зі скаргами на погане самопочуття малюків.

У першого маленького пацієнта першочергово була підозра на гастроентероколіт, який згодом не підтвердився.

Зі слів заступника головного лікаря медзакладу Любові Серби, у п'ятьох дітей з ДНЗ № 4, які почали поступати на лікування з 29 березня, діагностували сальмонельоз. На сьогодні на лікуванні залишається ще один пацієнт.

За результатами перевірки епідеміологів, у дитсадку сальмонельозу не виявили. Проте його відвідує дитина, яка є носієм цієї хвороби.

Директор Луцького ДНЗ № 4 Руслана Грановська розповіла, що є дитина, яка є бактеріоносієм.

"Ця дитинка не хвора, вона носить просто бактерію. І саме ця дитинка знаходиться на лікуванні", – розповіла вона.

Лікар Любов Серба попереджає, що ця інфекція особливо шкідлива для дітей молодшого віку.

"Дає виражену інтоксикацію, високу температуру, важке зневоднення. Дитячий організм важко переносить такий стан, тому дуже часто потребує стаціонарного лікування", – додала медик.

Станом на сьогодні ДНЗ № 4 працює у штатному режимі. Дитина, яка є бактеріоносієм, після курсу лікування повернеться повернеться до дитсадочка.

Надрукувати
мітки:
коментарів