Поділитись:

Чоловік судився з луцьким патрульним і програв

П'ятниця, 20 квітня 2018, 16:50

16 квітня Луцький міськрайонний суд не вдовольнив позов лучанина, який оскаржував дії луцького патрульного поліцейського. Він вимагавскасувати постанову про накладення адміністративного стягнення.

За версією позивача 25 січня 2018 року на нього склали постанову, згідно якої, він керуючи автомобілем "Мерседес-Бенц" по вул. Героїв УПА, 16 не був пристебнутий ременем безпеки та при перевірці документів не мав собі (не пред'явив) посвідчення водія відповідної категорії. Вважає вказану постанову неправомірною. Мовляв, він у час, що вказаний в постанові, автомобілем не керував, правил дорожнього руху не порушував. Працівники поліції його не зупиняли, а під'їхали в момент, коли автомобіль стояв припаркований у дворі будинку та винесли постанову про притягнення його до адміністративної відповідальності. Про притягнення його до адміністративної відповідальності йому стало відомо лише 2 лютого 2018 року, коли він отримав оскаржувану постанову по пошті. У суді пояснив, що автомобілем керував його товариш, а він, був в машині як пасажир. Казав, що вказаний автомобіль йому на праві власності не належить і в його користуванні не знаходився. Більше того, чоловік стверджував, що не розуміє за що склали постанову.

Натомість патрульні пояснили, що під час об'їзду побачили авто "Мерседес-Бенц" під керуванням позивача, який не був пристебнутим паском безпеки. Працівники поліції прослідували за вказаним автомобілем, який зупинився біля одного з будинків на вул. Героїв УПА. З вказаного автомобіля вийшли позивач і дівчина. Працівники поліції повідомили позивачу про порушення ним ПДР України і попросили пред'явити документи. Позивач порушення ПДР заперечував. Працівниками поліції йому було повідомлено про розгляд відносно нього справи про адміністративне правопорушення. Під час розгляду справи позивач неодноразово змінював свої пояснення - спочатку казав, що керуючи автомобілем ПДР він не порушував, потім почав заперечувати факт керування транспортним засобом. При перевірці документів виявилося, що у позивача при собі відсутнє посвідчення на керування транспортним засобом відповідної категорії. Відносно позивача було складено постанову про адміністративне правопорушення і йому намагалися вручити постанову у справі, проте він від ознайомлення з постановою та від її отримання відмовився. До слова, позивач і його представник на засідання суду не прийшли.

Допитані два свідки, співробітники поліції, підтвердили версію поліції. Окрім цього був наданий відеозапис з відеореєстратора патрульного автомобіля, який засвідчує відмову водія отримати копію протоколу. Слова позивача про те, що він автомобілем не користувався, суд теж не прийняв до уваги, адже на нього двічі складали протоколи за керування в стані сп'яніння саме на цьому авто.

Надрукувати
мітки:
коментарів