Поділитись:

Про хамство, молодь і поважний вік

Субота, 21 квітня 2018, 07:40

Ми звикли вважати, що хамство – "прерогатива" молодого покоління. Розкута, іноді навіть неадекватна поведінка, відсутність авторитетів, нетерпимість до усталених норм і позиція "Я – пуп Землі" – такими бачать сучасних підлітків люди старшого віку.

А без фраз "У наш час такого не було" чи "Ми були зовсім іншими" не обходиться жодна нотація пенсіонерів на лавочках під під'їздом.

І, якщо чесно, тривалий час це твердження сприймалося мною як аксіома, як факт, який не потребує доведення. Аж поки не стався один інцидент…

Літо. Вечір. У дворі носиться галаслива дітлашня, на лавочках сидять жіночки поважного віку – уособлення непохитної моральності і стриманості. Така собі провінційна ідилія. Несподівано на клумбу квітів влітає м'яч, ненароком запущений малим футболістом. І тут бабуся, "Божа кульбабка", підривається з лавки з лютим криком: "Дебіли недороблені! Ану нах… звідси! Зламаєте ще одну квітку – я вам ноги переламаю і вставлю в одне місце!"

Я просто оніміла. Те, що я бачила, і те, що почула, не складалося в одну картинку. А як же "Ми були зовсім іншими"?...

Хамство не має віку. Це якась позачасова і, на жаль, стала категорія. І нарікати на сучасну молодь немає причин. Адже якщо її виховують такі бабусі й дідусі, то нічого дивуватися результатам.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 січня 2024
22 грудня 2023
20 листопада 2023
02 листопада 2023
23 жовтня 2023
20 жовтня 2023
05 жовтня 2023
30 серпня 2023
02 серпня 2023