Поділитись:

"Десять відтінків рожевого" Ірини Фаріон у Луцьку (фоторепортаж)

Вівторок, 24 квітня 2018, 17:20

Тривала 11 хвилина запізнення, коли в аудиторію Факультету філології та журналістики у рожевій сукні в компанії декана Юрія Громика та під оплески ошалілих студентів зайшла скандальна "свободівка" Ірина Фаріон.

"Ойой", – мовила вона, чи то через "забите" вщент слухачами приміщення, чи то через задуху, яка там стояла.

"Слава Україні!" – сказала жінка та широко відкритими очима оглянула присутніх.

"Сьогодні 24 квітня... Саме в цей день (у 1979 році, – автор) зник Володимир Івасюк", – досить дивно розпочала свою лекцію Фаріон,

"Коли ми йшли до вас, то я запитала, на яку тему говоритиму...Я реально не пам'ятала", – продовжила вона, згадавши щось вагоме про класиків (що саме, я, на жаль, забув).

В офіційному запрошенні сказано, що науковиця читатиме лекцію на тему "Перекласти Біблію українською мовою – це закласти основи спільної літературної мови для всієї України".

Важко сказати, чи в підсумку до цього дійшло (моє перебування там обмежилося 30 хвилинами), проте вагомий відрізок часу екс-нардепка майже (а можливо, й зовсім) не згадувала про Святе Письмо, безперестанку розповідаючи про рідну мову.

Її емоційність, експресивність та подекуди радикальність важко передати словами. Навіть найвишуканіший митець не зможе цього робити.

"Якщо фото і відео говорять більше, то не потрібно писати текст", – казав один з небагатьох гонзо-журналістів України Олександр Ковальчук, пригадуючи славнозвісний "напад" Ірини Фаріон на малюків у дитячому садку.

Ідея відмовитися від переказування виступу "свободівки" засіла в моїй голові надто сильно. Розуміючи, що вибору нема, я вирішив не вигадувати "велосипед", та просто почав фотографувати.

Більше ніяких описів, розповідей та цитат. Лише свобода, націоналізм та Ірина Фаріон у рожевій сукні.

(Якщо ви бажаєте більше дізнатися про погляди Ірини Фаріон, її любов до рідної мови та зневагу до тих, хто її не знає, вмикайте у п'ятницю, 27 квітня, телеканал "Нова Волинь" та дивіться ток-шоу "Протилежний погляд LIVE", команда якого підготувала інтерв'ю з відомою націоналісткою).

Надрукувати
мітки:
коментарів