Поділитись:

"Несвідомі" депутати провалили запровадження інновацій у луцьких школах

Середа, 25 квітня 2018, 17:40

Засновник Громадянського Руху Засновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Андрій Покровський

Провладна більшість депутатів Луцької міської ради не підтримала внесення змін до Комплексної програми розвитку освіти на 2018-2020 роки, щоб передбачити кошти для купівлі інтерактивних панелей у всі школи міста.

За таку ініціативу засновника Громадянського Руху "СВІДОМІ" Андрія Покровського під час сесії 25 квітня проголосували лише 19 депутатів.

Покровський пообіцяв, що якщо обранці громади підтримають його пропозицію, то він із власної кишені виділить кошти у розмірі 300-400 тисяч гривень, що становить близько 10% від загальної вартості проекту.

Зі слів депутата, роль сучасних технологій в освіті стрімко зростає.

"Не розумію, як можна конкурувати з освітою в інших країнах, коли ми не хочемо вживати ніяких заходів для вдосконалення своєї. Аби не стояти осторонь, я зробив перший крок – придбав першу у Луцьку інтерактивну панель", – сказав Андрій Покровський.

"МultiBoard – це новий рівень в освіті, який передбачає високий рівень візуалізації складних процесів у шкільній програмі. Використання цього приладу позитивно впливає на навчальний процес. Спостерігаючи за такими уроками, одразу помітно, що продуктивність їхня надзвичайно висока, оскільки різнокольорові малюнки, 3D-моделі та відео привертають увагу та викликають інтерес дітей до предмету, який вивчається", – підкреслив політик.

Із закликом підтримати "освітній" проект також виступили депутати Алла Надточій та Микола Яручик. Долучилася до них і представниця фракції "Солідарність" Наталія Бунда:

"Я повністю підтримую цей проект. Прийшов час нарешті докласти усіх зусиль, аби викликати у дітей інтерес до навчання і щире прагнення здобувати якісну освіту. Досить думати лише про інфраструктуру й благоустрій. Органи місцевого самоврядування формують пріоритети для розвитку свого міста, майбутнє дітей залежить тільки від нас".

"Мені здається, річ у тім, що цю ініціативу запропонував "неправильний" депутат. Якби проект рішення виніс депутат фракції, яка складає більшість при владі – всі б її підтримали. На мою думку, ви шукаєте лише причини, аби не купувати "мультиборди", а повинні шукати можливості", – резюмував "свободівець" Микола Федік.

Попри позитивні відгуки від голів батьківських комітетів та піклувальних рад, директорів шкіл, депутатів щодо мультиборду, ініціатива не знайшла підтримки провладної депутатської більшості.

Надрукувати
мітки:
коментарів