Поділитись:

Ми творимо суспільство дилетантів, – Фаріон про вищу освіту (відео)

Субота, 28 квітня 2018, 16:10

Основний акцент, який би сьогодні мало робити Міністерство освіти, – це професійно-технічна освіта, тобто підготовка середньої ланки.

Про це в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь" заявила народна депутатка України 7-го скликання Ірина Фаріон.

На думку Ірини Фаріон, в Україні надто багато людей з вищою освітою.

"В нас вища освіта стала, практично, формою середньої освіти: будь-де можна отримати економічну освіту, будь-де можна отримати юридичну освіту, так скоро, можливо, ми і медичну освіту зможемо отримувати будь-де. Ми творимо суспільство дилетантів. І те, що сьогодні робить Міносвіти, – це пряма дорога у суспільство дилетантів. Це і є основна проблема Міносвіти, яка не працює над середньою ланкою", – заявила вона.

Міносвіти вважає, що сьогодні кожна людина має мати вищу освіту. Проте депутатка не погоджується із цим.

"Ми всі різні. Ми всі рівні. До кожної праці має бути повага, починаючи від святої жінки (чи чоловіка), яка прибирає, і закінчуючи професором, який має руку поцілувати цій жінці. Але кожен має бути на своєму місці", – вважає вона.

Ірина Фаріон переконана, що суть освіти полягає у реальних знаннях, а не у тому дипломі, який можна купити, закінчивши якийсь скорочений чи редукований курс.

Надрукувати
мітки:
коментарів