Поділитись:

Як прибирають за собою лучани після відпочинку на природі (фоторепортаж)

Четвер, 03 травня 2018, 10:00

Лише нещодавно українці мали можливість завдяки травневим святам відпочивати чотири дні підряд.

Хтось з лучан провів ці дні за містом, а інші обрали міський відпочинок та подались відпочивати в паркові зони. А які теплі травневі дні без відпочинку на природі?

Здебільшого відпочинок на природі – споживання їжі та напоїв на свіжому повітрі. До того ж, у Луцьку є чимало паркових зон для того, аби в тіні дерев, скажімо, посмажити шашлики.

ІА "Конкурент" вирішило пройтися слідом за відпочивальниками й проінспектувати паркові зони, а саме те, в якому стані жителі та гості міста лишили після себе місця, де вони ще вчора відпочивали на природі.

Отож першим і, можливо, найпопулярнішим місцем відпочинку місцевих жителів є пляж у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Загалом переповнених смітників видно не було (очевидно, що їх встигли поприбирати). І тому із входу зі сторони центральної алеї парку ця зона видалась напрочуд чистою (враховуючи те, що там чотири дні поспіль відпочивали, пили та їли люди).

На пляжі в парку імені Лесі Українки><span class=На пляжі в парку імені Лесі Українки

Таких сміттєвих баків на пляжі парку імені Лесі Українки чимало><span class=Таких сміттєвих баків на пляжі парку імені Лесі Українки чимало

Втім, якщо пройтись трохи далі в бік будівлі "Спартака", то там "сліди" відпочинку людей були більш помітні – це залишені пластикові пляшки з-під води на лавці, розкидані де-не-де пляшки з-під пива, горілки, сухариків, чипсів та іншої трапези. Хоча й були відпочивальники, які збирали сміття в пакет і чемно відносили їх до сміттєвих баків, яких на пляжі вдосталь.

Сміття має бути в смітнику><span class=Сміття має бути в смітнику

Чим далі від центрального входу, тим більше Чим далі від центрального входу, тим більше "вражень"

У парку 900-річчя теж були люди, які залишили "на згадку" сміття на лавках, в траві та на згарищі від багаття.

Парк 900-річчя Луцька><span class=Парк 900-річчя Луцька

Принаймні сміття в смітниках, а не в кущах><span class=Принаймні сміття в смітниках, а не в кущах

Чотири дні  вихідних - і Чотири дні вихідних - і "під зав'язку" забиті сміттєві баки

Напевно, думали, що скло згорить, як і папір><span class=Напевно, думали, що скло згорить, як і папір

В парку 900-річчя Луцька><span class=В парку 900-річчя Луцька

Вміють же люди відпочивати в парку не насмітивши><span class=Вміють же люди відпочивати в парку не насмітивши

Люди відпочивають на чистих лавках...><span class=Люди відпочивають на чистих лавках...

...навряд чи їм захочеться сидіти на такій..><span class=...навряд чи їм захочеться сидіти на такій..

...чи такій...><span class=...чи такій...

У зеленій зоні, що на вулиці Набережній, сміття після себе лишило теж немало компаній. Наприклад, хтось чемно зібрав сміття з-під їжі та напоїв в пакет, який лишив на згарищі багаття.

Залишене кимось сміття в зеленій зоні, що поблизу вулиці Набережної><span class=Залишене кимось сміття в зеленій зоні, що поблизу вулиці Набережної

Сміття акуратно стоїть на згарищі, аж поки його не рознесе вітер><span class=Сміття акуратно стоїть на згарищі, аж поки його не рознесе вітер

Інші люди, які тут відпочивали, просто загасили вогнище і покидали пляшки з-під алкогольних напоїв, навіть не зібравши їх в пакет.

Заради справедливості можна сказати, що були згарища багаття, біля яких не було жодного папірця чи обортки з-під чипсів.

Поїли, попили, попалили цигарок... і лишили ><span class=Поїли, попили, попалили цигарок... і лишили

З першого погляду - ніби чисто, але..><span class=З першого погляду - ніби чисто, але..

Однак попереду ще багато теплих днів і відпочинків на природі. І, звісно ж, люди будуть йти в паркові зони і шукати місця, де чисто. Але якби люди прибирали за собою, то лучани не дивувалися б кількості мішків зі сміттям на весняних толоках, які щороку проходять у парках та скверах міста.

... коли обиратимите, де ж посмажити шашликів, то побачите щось таке...><span class=... коли обиратимите, де ж посмажити шашликів, то побачите щось таке...

І таких стаканчиків в зеленій зоні на Набережній як грибів після дощу><span class=І таких стаканчиків в зеленій зоні на Набережній як грибів після дощу

Однак можна було знайти й сліди колишнього багаття, біля якого було чисто><span class=Однак можна було знайти й сліди колишнього багаття, біля якого було чисто

Коли не вмієш користуватись смітником><span class=Коли не вмієш користуватись смітником

Замість квітів><span class=Замість квітів

Надрукувати
мітки:
коментарів