Поділитись:

Туристичний сезон: чим приваблюватиме Луцьк

Четвер, 10 травня 2018, 18:50

У рік гастрономічного туризму туристичний сезон у Луцьку стартуватиме фестивалем їжі LutskFoodFest, який відбуватиметься 12-13 травня на території Луцького замку.

Про це в інтерв′ю zruchno.travel розповіла начальник управління туризму і промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська.

А на початку червня запланували фестиваль "Князівський бенкет".

"Мета заходу – розповісти гостям про важливу історичну подію, яка відбулася на території нашого міста, – з'їзд європейських монархів у XV столітті. Ми хочемо захопити відвідувачів цією історією та зробити їх активними учасниками дійства. Фестиваль організовується за бюджетні кошти та є вільним для відвідування. З кожним роком з'являється все більше охочих долучитися до його організації. Протягом дня лучани самі стають героями дійства, переодягаються в тематичне вбрання. Є ресторатори, які шукають цікаві рецепти і також беруть активну участь у фесті. Учасники заходу розуміють, наскільки важливо разом творити туристичну привабливість міста", – розповіла вона.

Із її слів, в місті останнім часом стали часто проводити різноманітні театралізовані екскурсії.

"Робимо це для того, щоб познайомити лучан з історією свого міста, відкрити для них ще невідомі куточки. Для нас надзвичайно важливо, щоб місцевий житель знав своє місто та пишався ним, тому що турист, який приїжджає у гості, добре відчуває внутрішню атмосферу", – зазначила Катерина Теліпська.

Загалом цьогорічний календар передбачає майже 50 цікавих подій.

Наприкінці червня відбудется "Ніч у Луцькому замку", у серпні – "Бандерштат".Також у Луцьку відбуваються лицарські турніри, зокрема в рамках фестивалю "Стародавній Лучеськ. Епоха доблесті".

Надрукувати
мітки:
коментарів