Поділитись:

У Луцьку стартує туристичний сезон 2018: що, де і коли

Субота, 12 травня 2018, 13:55
У Луцьку стартує туристичний сезон 2018: що, де і коли

Лучан та гостей міста запрошують на низку цікавих заходів, приурочених відкриттю туристичного сезону 2018, повідомили у "Центрі туристичної інформації та послуг".

Отож сьогодні, 12 травня, відбудеться екскурсія "Весняні історії Старого Луцька".

"Весняні історії Старого Луцька"

Лучанам розкажуть про цікаві сторінки минувшини, що прописані у життєписі давнього Луцька, і діялися тут весняної пори у ретроспективі століть.

Запрошують помандрувати старими міськими вулицями, заглянути до караїмської громади середини ХVI віку, послухати барокову поезію ХVII століття, довідатися, як будувалася єврейська синагога, взяти участь у присязі на вірність місту, уявно поспостерігати за стратою коханців на площі Ринок.

Екскурсія відбудеться у суботу, 12 травня, розпочнеться о 17.00 від Центру туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської, 2).

Участь в історичній мандрівці – безкоштовна.

"Кликун-квест"

13 травня

Дізнатися про умови історичного квесту можна у Центрі туристичної інформації та послуг у суботу, 13 травня, о 14.00.

"Від святині до святині: пам'ятні сторінки релігійної історії Луцька"

19 травня

У рамках заходів до відкриття туристичного сезону в Луцьку КП "Центр туристичної інформації та послуг" запрошує на нову авторську екскурсію, присвячену ювілейним сторінкам релігійної історії Луцька.

300 років тому до нашого міста приїхали отці тринітарії – шляхетні духівники, що мали за мету визволяти із полону мешканців тих теренів, де розміщувався їхній монастир. Саме тут була намальована перша нині відома міська ікона Луцька "Святий Каетан", де зображена барвиста панорама нашого міста першої половини ХVIII століття.

За 90 років до моменту появи у Луцьку тринітаріїв, у стінах іншої святині – Хрестовоздвиженської церкви, вийшла друком збірка барокової поезії "Лямент по святобливе зошлому отцю Іоану Василевичу".

У тому, 1628 році, єврейський кагал Луцька отримав остаточний дозвіл на спорудження і зміг збудувати величну божницю-синагогу.

Ці та інші сторінки направду розмаїтої релігійно-культурної історії Луцька вам відкриють на екскурсії, що відбудеться у суботу, 19 травня.

Мандрівка стартуватиме від Центру туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської, 2).

Участь в історичній прогулянці – безкоштовна.

Фестиваль "Князівський бенкет"

9 червня

Завітайте на феєричний фестиваль, що дозволить полинути у цікаву минувшину Луцька та Європи ХV століття. Лицарські бої, частування волинськими смаколиками, автентична середньовічна музика та безліч розваг - усе для гостей Луцька.

Надрукувати
мітки:
коментарів