Поділитись:

Луцьку школу обладнали для потреб учасників ЗНО з інвалідністю

Вівторок, 15 травня 2018, 17:45

Луцька школа № 9 обрана закладом для складання зовнішнього незалежного оцінювання учасниками, які мають інвалідність.

Про це 15 травня під час прес-конференції у Луцьку повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Навчальний заклад обладнаний пандусом. Тут також перелаштований туалет для людей, що користуються візочком. Загалом на Волині цього року 4 учасників ЗНО з особливими потребами. Лариса Середяк розповіла про особливості складання тесту людьми, які мають особливі потреби.

"Щороку у нас є діти із вадами слуху. Для них обладнанні аудиторії з сурдоперекладачем. Є такі ситуації, коли такий учасник один, у нього два інструктори, а третій сурдоперекладач. Є учасники з невеликими вадами слуху, і їм дозволено мати слуховий апарат, але про його наявність потрібно повідомити заздалегідь, аби відповідальний знав про наявність цієї техніки. Також є учасники з невеликими вадами зору, яким дозволено мати збільшувальне скло. Для тих, хто мають більші вади зору і це підтверджено документами, то вони отримують зошит із 16 кеглем і матимуть додаткових 30 хвилин для виконання завдань. Такі учні сидять в окремих аудиторіях. Є учасники, що записалися для здачі іноземних мов. Замість аудіювання вони працюють із текстом зорово в окремій аудиторії", – зазначила педагог.

Під час додаткової сесії також буде апробація шрифтом Брайля тесту з української мови та літератури. Від Волині на цей тест немає зареєстрованих, а загалом в Україні таких 10 учасників.

Надрукувати
мітки:
коментарів