Поділитись:

Нагороди, експерименти та майстер-класи: у СНУ відбувся "ЯрФест–2018" (фото, відео)

П'ятниця, 18 травня 2018, 10:30

Проведення Ярмарку Фестивалю науки у СНУ запровадили ще минулоріч. І одразу стало зрозуміло – зроблено вдалий крок у плані розширення популяризації наукових знань, підвищення престижу професії вченого та педагога вищої школи, заохочення студентської та учнівської молоді до наукових досліджень.

Така добра традиція продовжилася й цьго року – 17-18 травня відбувся другий "ЯрФест", - повідомлять у прес-службі вишу.

До участі у фестивалі були запрошені державні й приватні підприємства області – зокрема ТзОВ "Тигрес-Люкс", ВАТ "Луцьксантехмонтаж № 536", ТзОВ "Забіяка", ТзОВ "АПГ "Пан Курчак"", ПрАТ "СКФ Україна", ПрАТ "ВГП", ТзОВ "Кромберг енд Шуберт Україна ЛУ", ПрАТ "Волиньхолдинг", ПрАТ "Теремно Хліб", ПП "Рать", ДП "Автоскладальний завод № 1", Волинський обласний центр зайнятості, й у цьому діалозі викладачів, студентів і роботодавців є надзвичайно глибока логіка: адже питання про працевлаштування випускника вишу стоїть нині досить гостро.

Відкриття "ЯрФесту–2018" відбувалося досить-таки незвично, адже внесла корективи погода. Своєрідну музичну "преамбулу" до майбутнього дійства – українські народні пісні у виконанні тріо бандуристок СНУ "Дивоструни", присутні слухали, стоячи під парасольками, і чути було, як бандурам "акомпанує" грім, але був у всьому цьому якийсь "драйв" і романтика. Коли ж тріо закінчило спів, дощ, вщух і дует ведучих "Барак" у складі Олега Бакуна та Романа Полтарака розпочав процедуру відкриття Ярмарку.

До вітального слова були запрошені й виступили ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, професор Ігор Коцан, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Світлана Мишковець, ректор Волинської православної богословської академії, протоієрей Володимир Вакін, заступник директора Волинського обласного центру зайнятості Тетяна Мов'як. Лейтмотивом виступу проректора з наукової роботи та інновацій СНУ Андрія Бояра був заклик любити науку та підвищувати її престиж у суспільстві.

Зворушливим було вітання наймолодших учасників дійства, "майбутніх студентів", як висловилися ведучі – другокласників Луцького НВК № 9.

За сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток вищої школи, плідну наукову діяльність та з нагоди проведення Фестивалю науки у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки Подяки голови Волинської обласної державної адміністрації удостоєно начальника науково-дослідної частини університету Ірину Глову, завідувача кафедри економіки та безпеки підприємства, професора Оксану Полінкевич та доцента кафедри менеджменту Наталію Коленду.

Подяками ректора нагороджені: за підготовку висококваліфікованих науково-педагогічних кадрів вищої школи та з нагоди проведення Фестивалю науки у СНУ імені Лесі Українки – завідувач кафедри німецької філології, професор Софія Застровська та доцент кафедри соціальної роботи та педагогіки вищої школи Євгенія Дурманенко;

за високий професіоналізм і плідну наукову співпрацю з міжнародними організаціями й фондами та з нагоди проведення Фестивалю науки у СНУ – асистент кафедри здоров'я людини та фізичної терапії Наталія Ульяницька, доцент кафедри фізіології людини і тварин Ілля Кузнєцов та завідувач кафедри прикладної лінгвістики, професор Ірина Біскуб;

за активну участь у Раді молодих вчених, плідну наукову діяльність та з нагоди проведення Фестивалю науки в Лесиному виші – доцент кафедри аналітичної економіки та природокористування Наталія Матвійчук та доцент кафедри прикладної лінгвістики Лариса Макарук;

за плідну роботу з обдарованою студентською молоддю й підготовку кваліфікованих фахівців та з нагоди Фестивалю науки – доцент кафедри філології та методики початкової освіти Валентина Вітюк та доцент кафедри соціальних комунікацій Оксану Косюк;

за підтримку і розвиток творчого потенціалу обдарованої учнівської молоді та з нагоди Фестивалю науки – професор кафедри всесвітньої історії Оксана Карліна та доцент кафедри всесвітньої історії Ганна Хлібовська.

Грамотами ректора нагороджені:

за вагомий особистий внесок в організацію та проведення Фестивалю науки у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки – доцент кафедри екології та охорони навколишнього середовища, куратор НТАіС СНУ імені Лесі Українки Ольга Караїм, старший викладач кафедри практичної психології та безпеки життєдіяльності куратор НТАіС факультету психології та соціології Людмила Магдисюк та фахівець науково-дослідної частини СНУ імені Лесі Українки Ольга Киричук.

Грамот ректора також удостоєні науково-педагогічні колективи факультетів Лесиного вишу – біологічного (за значний внесок у практичне впровадження наукових досліджень та з нагоди проведення Фестивалю науки), психології та соціології (за активну діяльність у проведенні наукових заходів і популяризацію наукових досліджень та з нагоди Фестивалю науки), економіки та управління (за активну публікаційну діяльність і популяризацію наукових знань та з нагоди Фестивалю науки).

За результатами конкурсу "Кращий молодий науковець СНУ" дипломи першого ступеня отримали кандидат економічних наук, доцент, докторант кафедри аналітичної економіки та природокористування Костянтин Павлов (у номінації "кандидат наук") та аспірант кафедри фізіології людини і тварин Ольга Коржик (у номінації "аспірант"). Дипломів другого і третього ступеня у номінації "кандидат наук" удостоїлися відповідно кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології та безпеки життєдіяльності Христина Хворост та кандидат фізико-математичних наук, асистент кафедри експериментальної фізики та інформаційно-вимірювальних технологій Оксана Замуруєва.

За результатами конкурсу "Кращий студент-науковець СНУ" – дипломом першого ступеня нагороджено студентку 4 курсу факультету психології та соціології Людмилу Ковальчук, другого та третього – відповідно студентку 5 курсу факультету економіки та управлінння Ірину Шевчук і студентку 4 курсу факультету філології та журналістики Ельміру Сафарову.

За результатами конкурсу "Кращий молодий програміст СНУ" дипломи першого ступеня отримали студенти 5 курсу факультету інформаційних систем, фізики та математики Олег Іванчук і Тетяна Березюк та студент 4 курсу цього ж факультету Андрій Палій. Диплома другого ступеня удостоївся студент 4 курсу згаданого факультету Михайло П'ятачук.

Після завершення офіційної частини присутні мали змогу (як першого, так і другого дня Ярмарку) побувати біля наметів кожного з факультетів Лесиного вишу, переглянути експоновані книги, мистецькі роботи, колекції, поспостерігати за життям мікросвіту за допомогою сучасного мікроскопа, стати свідком цікавих фізичних та хімічних експериментів, демонстрацій козацького бойового мистецтва, флешмобів, учасником фотосесій, зрештою, випити кави й скуштувати різного роду смаколики. І, ясна річ, побачити підготовлену факультетом культури і мистецтв СНУ культурну програму "Ярфесту-2018", де окрім згаданих уже "Дивострун", яскраві грані свого таланту показали факультетський ансамбль танцю (керівник Марина Гульт), бандурист і співак Анатолій Сільванович (із таким актуальним нині "Кров людськая – не водиця"), кращі вокалісти з числа студентів, яким, як сказали б у часи Київської Русі, "несть числа", узяти участь у організованій кафедрою історії, теорії мистецтв та виконавства (завідувач – доцент Лариса Ігнатова) музичній вікторині, яку провела студентка факультету культури і мистецтв Анна Криштапюк, а наступного дня ще й відвідати майстер-клас українських автентичних танців від доцента Лесі Косаковської та її вихованців.

Надрукувати
мітки:
коментарів