Поділитись:

Влада залишила "Промінь" без парковки: в Луцькраді плутаються у поясненнях

П'ятниця, 19 травня 2017, 12:12

Міська влада відбирає парковку поблизу РЦ "Промінь", співвласником якого є депутат Луцькради Андрій Покровський, і хоче віддати під ті ж паркомісця, але вже для басейну.

Такі наміри не зрозумілі членам міськвиконкому. Зокрема Андрій Киця наголосив, що дострокове розірвання договору відбувається лише за згодою сторін.

"Як я розумію, тут згоди сторін немає. Якщо ми звернемося до законодавства, то виконавчий комітет взагалі не має права розривати такі договори. Якщо хоче хтось розірвати в односторонньому порядку, то він може просто звернутися до суду. І це вже буде рішення суду. Щодо моментів, про які доповідач розповідав. Два роки тому там були чагарники, там було 0 паркувальних місць для басейну", – зазначив він.

Підтримав колегу і Михайло Щур. Він запевнив, що жодної юридичної складової у підготовленому проекті немає.

"Я жодного здорового глузду, щоб розривати комунальному підприємству чи закладу співпрацю із партнером, який фактично на сьогодні, судячи за інформацією, яка тут прозвучала, стовідсотково виконує свої зобов′язання", – сказав він.

Депутат Луцькради Павло Данильчук вважає, що поблема висмоктана з пальця. І вбачає в таких діях чіткий лобізм заступника міського голови Констянтина Петрочука, адже через дружбу з ним посаду директора басейну сьогодні обіймає Олександр Сологуб, який, до слова, тренує сина заступника міського голови.

"Це фактично політичні розбірки. Є депутат Луцькради, який є співвласником "Променя", який має стосунок до відповідних підприємств. Щоб його присмикнути, зробити лояльним, виноситься проект рішення, який абсолютно є необгрунтованим", – заявив Данильчук.

Натомість сам Констянтин Петрочук навів незрозумілі пояснення щодо потреби у парковці басейну, якою працівники і відвідувачі спортивного закладу і так користуються.

"Ми отримаємо вільний доступ до цієї ділянки, на якій облаштована парковка. І зможемо забезпечити паркомісцями відвідувачів басейну. Комерційного використання тут не буде точно, буде безкоштовне паркування для відвідувачів басейну", – розповів він.

Цікавим є той факт, що слова диретора басейну не збігаються із думкою Констянтина Петрочука.

"Ми сьогодні з представниками "Променя" домовилися про зустріч, про круглий стіл, будемо домовлятися, щоби вирішити це питання", – зазначив Сологуб.

Готовий йти на компроміс і директор РЦ "Промінь" Дмитро Грелюк.

"У результаті розмови з директором басейну ми дійшли згоди, що такі питання треба вирішувати за столом переговорів. Ми готові сісти, обговорити і вирішити ці питання", – запевнив він.

Не зважаючи на це, в.о. міського голови Григорій Пустовіт виносить проектр рішення на голосування. Врешту члени виконкому проголосували за розірвання договору оренди з "Променем", що обурило як громадськійсть, так і опозиційних депутатів.

До прикладу, Юлія Вусенко зазначила, що з такими ставленням в Луцьк не приходитимуть інвестори.

"Сьогодні за вами спостерігають люди, які, можливо в майбутньому хотіли би вкладати якісь інвестиції в наше місто. Після таких діалогів на рівні виконавчого комітету, я переконана, більшість з них питання, які стосуватимуться інвестицій і співпраці з Луцькою міською радою, будуть розглядати набагто прискіпливіше і боязко", – заявила вона.

Рішення міськвиконкому вчергове підтверджує, що нинішню міську владу цікавлять передусім власні інтереси. І на думку потужних інвесторів вони не зважають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СВАВІЛЛЯ ВЛАДИ: ЯК ЗНИЩУЮТЬ БІЗНЕС У ЛУЦЬКУ (ФОТО, ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024