Поділитись:

Пенсіонери як баласт?

Понеділок, 21 травня 2018, 07:40
Пенсіонери як баласт?

Зізнайтеся, тільки чесно, вам заважають пенсіонери в транспорті? Оті старенькі бабусі-дідусі, які вже ледве пересуваються, проте щоранку кудись їдуть, не зважаючи ні на дощ, ні на спеку, ні на мороз? Особисто мені – ні. Просто іноді стає цікаво: куди все ж вони їдуть о 7-8 годині – на роботу – навряд, дача – не сезон, лікарні – не можуть же вони туди їздити щодня! Та зрештою, то їхня справа. Яка мені різниця?

Але петиція лучанина щодо платного проїзду для пенсіонерів у години-пік мене таки зачепила. Нагадаю: чоловік заявив, що вони "перешкоджають проїзду студентам і людям на роботу", а "платний проїзд зменшить кількість… і дозволить більш комфортно прибувати до пункту призначення".

Це ж що виходить: пенсіонери в нас тепер не люди? Баласт суспільства, який заважає "студентам і людям" комфортно існувати??? Це ж як потрібно зневажати старість, щоб таке написати? Чи, може, пенсіонери мусять сидіти по домівках і тихо чекати гостю з косою? Типу "ви своє віджили, то тепер не заважайте студентам і людям".

Що ж це за ставлення до людей похилого віку? Вони, між іншим, старість не кликали. І до вас, не забудьте, вона теж прийде. А те, що ці бабусі-дідусі ведуть активний спосіб життя, навпаки мало б викликати повагу – значить, вони не сіли на шиї своїх дітей і онуків, а намагаються бути самостійними і корисними. А хтось, можливо, зовсім самотній, тож мусить сам про себе дбати, от і не може дозволити собі сидіти вдома.

Держава "постаралася", аби перетворити старість на випробування – мізерні пенсії, дорогі ліки, соціальна незахищеність. Давайте ще й проїзд зробимо платним і визначимо години для перебування на вулиці – ну щоб не псували комфорт іншим...

Прикро, що старість стала тягарем для нашого суспільства, а молодь "добиває" людей похилого віку своєю зневагою і нетерпимістю.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій.Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
06 квітня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
18 березня 2024
03 лютого 2024
25 січня 2024
21 січня 2024
13 січня 2024
29 грудня 2023