Поділитись:

Супрун розвінчала міфи про "психів" та "неадекватних"

Понеділок, 21 травня 2018, 14:36

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун переконана, що психічне здоров'я допомагає людям реалізувати свій потенціал та досягати поставлених завдань.

Деякі міфи про психічне здоров'я вона на своїй сторінці у Facebook.

МІФ: Люди, у яких психічні розлади є "психами", "неадекватами"

РЕАЛЬНІСТЬ: Поняття "психічний розлад" містить широкий діапазон порушень – тривожні розлади, обсесивно-компульсивний розлад, залежності, розлади особистості, біполярний розлад, шизофренія, деменції та інші. Згідно з дослідженнями, у будь-який час на планеті 1 з 10 людей страждає на депресію або тривожний розлад, а одна особа зі ста хворіє на шизофренію. У більшості випадків поведінка людей, які мають психічні розлади, мало чим відрізняються.

Вони намагаються вести нормальний спосіб життя, займатися улюбленими справами. Люди з таким діагнозом страждають від незвичних відчуттів, думок чи емоцій.

МІФ: Діти та підлітки не страждають від "психічних розладів"

РЕАЛЬНІСТЬ: Щонайменше одна дитина з п'яти має періодичні проблеми з психічним здоров'ям.70-75% психічних розладів виникають в дитячому чи підлітковому віці.

МІФ: Алкогольна та наркотична залежність – це вибір людини

РЕАЛЬНІСТЬ: Залежність – це феномен, який складається з генетичних передумов, особливості середовища та соціального оточення. Також на це впливає наявність інших психічних розладів.

МІФ: Усі люди, які хворіють на психічні розлади, є агресивними та небезпечними

РЕАЛЬНІСТЬ: Люди, які не мають психічних розладів, частіше вчиняють кримінальні злочини, ніж ті, хто на них страждає. Частіше останні є жертвами правопорушень або насильницької поведінки.

МІФ: Людям з психічними розладами ніколи не стане краще, їх неможливо вилікувати

РЕАЛЬНІСТЬ: Лікування не стоїть на місці. Тому фахівці постійно створюють нові методи та можливості лікування психічних розладів.

Надрукувати
мітки:
коментарів