Поділитись:

Забрати в "Променя" парковку – це політичний тиск, – депутатка Луцькради

П'ятниця, 25 травня 2018, 20:00

Рішення Луцького міськвиконкому залишити розважальний центр "Промінь" без парковки – це політичний тиск на представників депутатського корпусу.

Про це заявила депутатка Луцької міської ради Юлія Вусенко в ефірі ток-шоу Протилежний погляд Live на телеканалі "Нова Волинь".

Нагадаємо: виконавчий комітет Луцької міської ради прийняв рішення щодо розірвання договору про співпрацю між ТзОВ "Проміньпарксерс" та Луцьким плавальним басейном, внаслідок чого РЦ "Промінь" залишився без парковки.

Зі слів Юлії Вусенко, з 10-ти людей, які були присутні на засіданні виконкому, семеро півтора роки тому проголосували за виділення цього місця під паркувальні зони. Натомість тепер підтримали протилежне рішення.

"Це подвійні стандарти. Це непрозорі правила гри. Це тиск на представників депутатського корпусу. Якими методами? Ми бачимо. Які результати? Це програш абсолютно всіх: програш лучан через якісь політичні амбіції, які не можна цивілізованим способом вирішити", – зазначила Юлія Вусенко.

Також депутатка пригадала, що раніше, до будівництва парковки, перед самим басейном не було навіть бруківки, жодної інфраструктури.

"Зайшов інвестор, який сказав, що може забезпечити нормальну інфраструктуру, але через його політичні погляди, через непоступливість і принциповість в певних питаннях він отримав на горіхи таким методом", – додала вона.

Паркувальні зони, зі слів Юлії Вусенко, – це біда всіх обласних центрів. Проте влада знаходить рішення. Наприклад, у Львові паркувальні зони визначені як пріоритетні в інвестуванні: місто забезпечує інвестора абсолютно всією документацією для побудови багатоповерхових паркінгів і гарантують йому 30 років переважного права оренди.

"У нас – зайшов інвестор, все зробив за власні кошти (підготував документацію і так далі), через півтора року виключно через політичні розбірки він втратив дане право. Про що ми можемо говорити?" – сказала депутатка.

Начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Волинської ОДА Юрій Кресак також не схвалює рішення Луцького виконкому щодо розірвання договору.

"У мене двояке бачення: з одного боку, я розумію, що це політична гра. З іншого боку, я розумію, що, очевидно, без суду тут не обійтися, оскільки має місце місце порушення певних правил", – зазначив він.

На його думку, такі рішення приймаються тому, що у Луцькій міській раді немає політичної стабільності.

"Це однозначно мінус на інвестиційному кліматі, тому що, прийшовши в таку міську раду, в якій складно зрозуміти, з ким можна спілкуватися для того, аби вкласти свої інвестиції, тут ми програємо. Але я вірю, що ситуація має невдовзі змінитися. Будемо очікувати рішення судів, хоча суди у нас так інколи бувають дуже контраверсійні рішення виносять", – додав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів