Поділитись:

У луцькому "політесі" намалюють мурал і облаштують студентський сквер (фото)

Субота, 26 травня 2018, 19:40

Цієї осені в Луцькому національному технічному університеті з'явиться кімната психоемоційного відпочинку, коворкінг-центр, автодром, оновлений паркінг та креативний простір.

Це стало можливим завдяки конкурсу підтримки соціально-інноваційних проектів, який відбувався упродовж травня відбувався у форматі пітчінгу, – повідомляє прес-служба ГО "Молодіжна платформа".

Сумарний бюджет конкурсу становить майже 200 тисяч гривень.

В суботу, 26 травня, майже 30 заявлених до конкурсу проектів були презентовані перед комісією і отримали свою оцінку та вердикт. Серед аплікантів – студенти та викладачі вузу. Всього в конкурсі перемогли 11 проектів: "Мурал", "LNTUсквер", "Кімната психоемоційного відпочинку", "Благоустрій "Sunny Learning", "Креативний простір на С. Ковалевської",
"Організація автодрому", "Організація паркінгу навпроти корпусу "Б" ЛНТУ", "Politech coworking center", "LNTU 17+", "Алея кленів", "Футбольний клуб ЛНТУ".

Зі слів одного з організаторів конкурсу та голови ради правління ГО "Молодіжна платформа" Захара Ткачука, подібна ініціатива між студрадою, вузом та Британською радою в Луцьку проводиться вперше.

"Три рівносильні партнери, які намагалися створити всі умови для перемоги і навчання. Знання, які учасники отримали під час цієї затії на дорозі не валяються", - сказав він.

Також Ткачук зауважив, що чимало цікавих і вартісних проектів не пройшли технічних умов, і це могло б стати великою перепоною в їхній реалізації. Зокрема, Луцький НТУ подав заявку на міжнародний грант з модернізації приміщень вузу, і наразі нічого із зовнішніми стінами корпусів робити не можна. Але оскільки одним із поданих проектів був мурал, то комісія вирішила реалізувати його в середині одного з корпусів "політеху".

Ректор Луцького НТУ Петро Савчук наголосив, що комісія при виборі переможців працювала колегіально і зібрано. Однак два проекти, які члени комісії не підтримали, ректор профінансує власними коштами. Йдеться про кленову алею та футбольну команду.

Ще декілька проектів потрапили до резерву і в перспективі будуть втілені в життя.

Довідково:

Основна мета конкурсу – підтримка соціально-інноваційних ініціатив, що сприяють всебічному розвитку Луцького НТУ, а також можливість зібрати якомога більше ідей для соціальних проектів, реалізація яких об'єднає студентів, викладачів та просто активних громадян.

Конкурс організований і фінансований Студентською радою Луцького НТУ, програмою "Активні громадяни" Британської ради в Україні, адміністрацією вузу та ГО "Молодіжна платформа".

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 лютого 2024
11:33
20 січня 2024
16:47
04 січня 2024
31 грудня 2023
05 грудня 2023
24 листопада 2023
22 листопада 2023
12:44
08 листопада 2023
01 листопада 2023