Поділитись:

Початкову школу при правознавчому ліцеї у Луцьку не закриють

Середа, 30 травня 2018, 08:55
Початкову школу при правознавчому ліцеї у Луцьку не закриють

До 1 вересня 2018 року, відповідно до чинного законодавства, для КЗ "Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів - правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області" розроблять інший статут.

А школи І ступеня у структурі закладу функціонуватиме й надалі. Про це йдеться у відповіді Луцькради на петицію.

Нагадаємо: лучани просили не закривати початкову школу при правознавчому ліцеї. Як йшлося у петиції, яку зареєструвала Анна Мунчанова 4 травня, попри встановлений порядок реформування таких закладів, вже зараз у 2018 році начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко "вирішила самочинно і поспіхом закрити початкову школу" при КЗ та відібрати корпус, в якому навчаються дітки, під садочок, хоча там немає жодних належних умов, яким повинен відповідати будь-який дошкільний заклад освіти.

У мерії зазначили, що початкову школу закривати не будуть. Однак, зауважили, що до 1 вересня 2018 року органам місцевого самоврядування необхідно забезпечити зміну типу підпорядкованих шкіл-інтернатів на гімназію, ліцей відповідно до вимог цього Закону із збереженням у складі цих закладів освіти інтернатів із частковим або повним утриманням учнів (вихованців) за рахунок засновника (засновників). Відтак, до 1 вересня буде затверджено статут закладу у новій редакції із забезпеченням функціонування школи І ступеня у його структурі.

Також у Луцькраді зауважили, що за комунальним закладом "Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів - правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області" наразі не закріплено мікрорайон обслуговування школи І ступеня.

Надрукувати
мітки:
коментарів