Поділитись:

Чверть століття з ПриватБанком: здобутки та амбітні плани*

Середа, 30 травня 2018, 10:15
Чверть століття з ПриватБанком: здобутки та амбітні плани*

Цими днями вже нині державному ПриватБанку на Волині виповнюється 25 років. Заступник директора Північно-Західного регіонального управління Петро Семенюк стояв у витоків організації. Пригадує, як у тісному колі формували положення про роботу структури, як реєстратори доступили помилку у написанні адреси і як тоді довелося підтверджувати документи.

На Волині та у Запоріжжі відділення відкрили одразу після Києва, пригадав 29 травня під час прес-конференції Петро Семенюк. Каже, що ці 25 років пролетіли швидко, хоча й сталося за цей період чимало. Від важких кадрових рішень після кризи 2008 року до націоналізації, від запуску перших банкоматів до успіху унікального продукту "Приват24". Нині команду волинського Привату формують 740 працівників.

Петро СеменюкПетро Семенюк

Банку є чим пишатися і Волинь у багатьох сферах випереджає підрозділи в інших областях. Наприклад, в області великий відсоток співпраці з державними установами, виплати іпотечних кредитів, розповів директор Північно-Західного регіонального управління Юрій Войтенко.

Юрій ВойтенкоЮрій Войтенко

94% бюджетної сфери Волині, а це 800 державних та комунальних установ, отримують зарплату на картки ПриватБанку. "Розсмакували" клієнти і унікальний депозит "Стандарт безподатковий", який формується за рахунок зарплатних коштів. До скарбнички успіхів зараховують і те, що жоден зарплатний проект під час націоналізації від установи не пішов.

Луцький педагогічний коледж та Волинська обласна лікарня – одні з найбільших бюджетних партнерів банку. Заступник головного лікаря Волинської обллікарні Ігор Зарадюк зазначає, що його колектив цінує зручність обслуговування та технічні рішення, наприклад, додаток "Приват24", яким загалом користується 160 тисяч волинян.

Ігор ЗарадюкІгор Зарадюк

Що вже й казати про студентів, адже молодь завжди зацікавлена у технологічних новинках. Понад 11 тисяч студентів із 30 навчальних закладів отримують у Приваті стипендію.

Заступник директора з навчальної роботи Луцького педагогічного коледжу Наталія БорбичЗаступник директора з навчальної роботи Луцького педагогічного коледжу Наталія Борбич

"Наші нові технології будуть реалізовані у платіжних сервісах. Нещодавно ми стали першим банком в Україні, який працює з Apple Pay. Як власник Iphone я особисто ходжу і тестую цю технологію. У кого є Apple Watch, той навіть телефон не дістає, а підводить годинник до терміналу. Ми розуміємо, що безконтактні технології потрібні. Їх треба розвивати, бо молодий клієнт – вибагливий. Він не хоче робити зайві рухи, навіть якщо це пошук гаманця", - зазначив Юрій Войтенко.

Цифри щодо іпотечних кредитів часом переважають показники у містах-мільйонниках. Зі слів голови наглядової ради ПрАТ "Луцьксантехмонтаж №536" Віктора Чорнухи, одного з найбільших забудовників у Західній Україні, посилити співпрацю із банком змусив невдалий досвід роботи з меншими фінустановами. Тож гарантії ПриватБанку, його історія та вміння йти на компроміси та домовлятися грають велику роль для великого бізнесу.

Віктор ЧорнухаВіктор Чорнуха

Це підтверджує і гендиректор "СКФ-Україна" Володимир Цибульський. Підприємство, яке від очолює – один із перших великих клієнтів ПриватБанку, починаючи з 90-тих років.

"Усі ці роки була плідна і тісна співпраця. Особливо важливою була роль ПриватБанку у період, коли шведська корпорація ABSKF викупляла акції підприємства і ПриватБанк взяв на себе всю роботу по організації цього процесу й блискуче впорався з цією ситуацією. Пригадую, було до 8 тисяч акціонерів фізичних-осіб. Банк знайшов усіх і від імені майбутнього акціонера уклав договори та була проведена операція викупу акцій", - зазначив Володимир Цибульський.

Володимир ЦибульськийВолодимир Цибульський

Присутні на прес-конференції партнери банку згадують, що чималий вклад у розвиток фінустанови на Волині зіграв покійний міський голова Луцька Микола Романюк, який очолював регіональне управління. Тож не дивно, що волиняни довірили банку 2,7 мільярда гривень вкладів.

"Не дивлячись на те, у якому статусі знаходиться – приватний чи державний – ПриватБанк асоціюється з якістю надання послуг. Саме ПриватБанк привчив нас до банкоматів, карточок, ознайомив, що можна через інтернет проводити проплати. Першими в Україні повідомляли sms про операції з грошима. Це справді банк, який працює для людей і робить все для того, щоб було зручно та комфортно", - поділився враженнями виконувач обов'язків міського голови Луцька Григорій Пустовіт.

Григорій ПустовітГригорій Пустовіт

Нині робота не зупиняється, переконує Юрій Войтенко. Адже у фінустанови є конкуренти та ніші, які варто заповнити.

Наприклад, ставку роблять на кредитуванні малого та середнього бізнесу завдяки програмі КУБ. Для приватних осіб основний акцент – на розвитку технологій, аби максимально спростити та зробити можливим дистанційно користуватися послугами. У зв'язку з цим планується й оптимізація відділень, популяризація безготівкових розрахунків.

Чверть століття з ПриватБанком: здобутки та амбітні плани*

Після успішного старту банк планує продовжувати роботу щодо іпотеки, а також посилити позиції у кредитуванні купівлі авто.

ПриватБанк продовжить роботу й у найприємнішому, зі слів Юрія Войтенка, напрямку – розвитку благодійного фонду "Допомагати просто!", де кошти на благочинність добровільно перераховують клієнти. А за ці гроші новітнє обладнання отримують волинські лікувальні заклади.

Чверть століття з ПриватБанком: здобутки та амбітні плани*

Надрукувати
мітки:
коментарів