Поділитись:

Орендарям комунальних приміщень Луцька пропонують платити більше

Четвер, 31 травня 2018, 12:05

У Луцьку планують збільшити плату за оренду комунального майна.

На обговорення цього питання зібрали суб'єктів господарювання, які мають найбільше договорів оренди. Обговорення відбулось 31 травня в конференц-залі ЦНАПу.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко сказала, що їм вже неодноразово закидали те, що вони здають комунальні площі за безцінь. Це, зі слів чиновниці, і спонукало переглянути тарифи на оренду.

Алла Грабко розповіла, що розподіл між орендодавцем і бюджетом встановлювала міська рада. Тоді 70 % йшло до бюджету, а 30 % – до балансоутримувача для утримання майна.

"Зараз пропонуємо розподіл відсотків залишити. Але в той же час залишити цей розподіл і для закладів охорони здоров'я", – сказала Алла Грабко.

Вона додала, що, відповідно до постанови Кабміну, яка регулює методику розрахунку, у разі, якби органи місцевого самоврядування орендували у держави майно, то вони б повинні були платити 3 %.

"Ми пропонуємо зробити 3 % для органів державної влади, для яких раніше оренда була 1 гривня", – додала Грабко.

Чиновниця зауважила ,що вони збільшили ставки орендної плати. Надалі цей проект рішення буде розглядатись на депутатській комісії міської ради та сесії Луцькради.

Предствник "Волиньфармпостач" зауважила, що найбільше орендні ставки зросли для аптек, що може відобразитись в майбутньому на вартості ліків.

Депутат Борис Смаль поцікавився, скільки ж представники аптечного бізнесу платять за оренду некомунальної площі.

Депутат Луцькради Валерій Бондарук здивувався, чому аптеки прирівняли до ресторанів. На його думку, з такою орендною ставкою аптеки почнуть закриватись.

Представники аптечного бізнесу відповіли, що готові до підняття орендних ставок, але не до 30 %.

Надрукувати
мітки:
коментарів