Поділитись:

Два безробітні чиновники і бюджет: фоторепортаж із сесії Луцькради

Четвер, 31 травня 2018, 19:30
Два безробітні чиновники і бюджет: фоторепортаж із сесії Луцькради

Чергова сесія Луцькради відбулась 30 травня, як завжди, з запізненням і з кимось незадоволеним біля входу в міськраду.

Цього разу це були зоозахисники, які вимагали звільнення директора КП "Ласка" Дани Новарчук.

"А вона вже написала заяву на звільнення", – чи то приголомшив, чи то ощасливив зоозахисників сказаним в.о. міського голови Григорій Пустовіт.

В.о. міського голови Григорій ПустовітВ.о. міського голови Григорій Пустовіт

Політичний тиск на депутата

До списку безробітних потрапив і колишній радник міського голови Олександр Рачков, який прославився тим, що погорів на хабарі.

Вигукуючи ще якесь невдоволення, зоозахисники покинули залу. Тим часом молодики спортивної статури попідпирали стіни зали засідань. Там вони й простояли цілий день. Можливо, їм теж "боліло" питання затримки Луцькрадою розподілення обласної освітньої субвенції для втілення у луцьких школах проекту "Нова українська школа". А можливо, це просто небайдужі, активні мешканці міста.

Небайдужі до проблем міста мешканціНебайдужі до проблем міста мешканці

На початку засідання депутат Андрій Покровський зробив гучну заяву про те, що на нього через його бізнес чинить політичний тиск проукропівська провладна більшість. Він нагадав присутнім й те, як влада гальмує проекти рішень, які принесуть користь жителям міста, аби лиш "насолити" неугодному депутату.

Андрій Покровський назвав незаконне рішення міськвиконкому про розірвання договору між басейном і "Проміньпарксервісом" політичним тиском. Нагадаємо, виконавчий комітет, попри відсутність необхідних підстав, спільне бажання директорів "Променя" і спортшколи сісти за стіл переговорів та домовитися, все одно вирішив прийняти рішення, яким забрав у розважального центру парковку.

Депутат сказав, що таким чином влада розправляється з депутатами, які не є з провладної більшості і які є активними.Два безробітні чиновники і бюджет: фоторепортаж із сесії Луцькради

Врешті після словесних баталій перейшли до розгляду "земельних" питань, які зазвичай розглядали останніми. Однак нині осучаснили підходи – розгляд питань щодо луцької землі тепер є першочерговим.

Два безробітні чиновники і бюджет: фоторепортаж із сесії Луцькради

Комусь батіг, а комусь пряник – це якщо коротко окреслити рішення щодо земельних ділянок, які приймали на сесії. Батога, наприклад, отримав власник маленького підприємства "Вестрем", якому не дали дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки на вул. Ціолковського, 17.

"Конкурент" завжди в центрі подій

Депутатки Алла Надточій і Юлія ВусенкоДепутатки Алла Надточій і Юлія Вусенко

"В мене малий бізнес, який ви не дозволяєте розвивати", – сказав тоді луцький підприємець міській владі.

Інше підприємство саме відмовилось від оренди земельної ділянки, бо, мовляв, дорого.

А що там в телефоні показує депутат Микола Соломатін своєму колезі Сергію Булі?А що там в телефоні показує депутат Микола Соломатін своєму колезі Сергію Булі?

 - важливі матеріали! - важливі матеріали!

Освітня субвенція та співфінансування

Після обідньої перерви на депутатів чекав розгляд бюджету. Начальник департаменту бюджету та фінансів Лілія Єлова, певно, доповідає на сесіях частіше, аніж будь-який інший чиновник Луцькради.

Начальник департаменту бюджету та фінансів Лілія ЄловаНачальник департаменту бюджету та фінансів Лілія Єлова

Депутат Артем ЗапотоцькийДепутат Артем Запотоцький

Депутати Олександр Кравченко та Ігор ПоліщукДепутати Олександр Кравченко та Ігор Поліщук

Два безробітні чиновники і бюджет: фоторепортаж із сесії Луцькради

"743,5 мільйона гривень надійшло до бюджету за перший квартал. Доходи збільшились на 51 мільйон гривень в порівнянні з аналогічним періодом минулого року", – доповіла Лілія Єлова.

Під час обговорення видатків бюджету почалось найцікавіше. Чого варте тільки припущення депутата Андрія Козюри про те, що, коли мешканцям будинку на вулиці Стрілецькій дадуть 400 тисяч гривень на відновлення даху, що згорів, почнуть хитрувати. Адже, за його версією, якщо ці кошти дадуть, то інші лучани навмисне почнуть палити й свої дахи, щоб за міські гроші зробити нові.

І І "Батьківщина" в телефоні

Провладна більшість депутатського корпусу не дала коштів мешканцям на "бездепутатських округах". Можливо, людям на цих округах ті кошти непотрібні, чи то, можливо, ця програма авторства депутата Андрія Покровського, який не є в провладній більшості.

"Раніше майже весь корпус підтримував пропозицію про фінансування округів без депутатів і ми відновлювали соціальну справедливість, щоб всі мешканці міста буди забезпечені рівномірним фінансуванням. Зараз це переростає в політику", – резюмував Андрій Покровський.

Однак справжній шквал емоцій викликав пункт щодо освітньої субвенції від області у сумі понад 5 мільйонів гривень. Адже для того, аби можна було цю субвенцію використовувати і вже скуповувати обладнання для першокласників "Нової української школи", місту треба забезпечити співфінансувати 30% від суми субвенції.

Алла Надточій має чимало запитань до управління освіти Луцької міської радиАлла Надточій має чимало запитань до управління освіти Луцької міської ради

Депутат Алла Надточій попросила зачитати постанову від обласного управління освіти, де чітко вказано, коли була розподілена субвенція.

"Ну скільки можна займатися, аби "пагаваріть", – знервовано крикнув Пустовіт до Алли Надточій. Однак, трохи заспокоївшись, додав ласкаво: 

"Будь-яке ваше вередування спримається, як закон для нас".

"Тішина в залє!" – намагався й собі вгамувати шум, який піднявся навколо освітньої субвенції, депутат Микола Дендіберін.

Депутат Микола Дендіберін Депутат Микола Дендіберін

Втім на травневій сесії ніхто ніякого співфінансування не виділив. Перенесли це питання фактично на кінець червня.

Облспоживспілка без оренди

Луцькрада повинна розірвати в односторонньому порядку договір на оренду землі під ринком "Завокзальний" з Волинською облспоживспілкою! Приблизно такий меседж намагався донести до присутніх в залі завжди мовчазний депутат від фракції УКРОП Олександр Волинець.

Депутат Алла Надточій зауважила, що не бачила на власні очі договору між міською радою і спілкою, а тому сумнівається в правильності пропозиції Волинця.

Тоді депутат вступив з нею у словесну перепалку, що "затягнуло" розгляд питання, яке врешті підтримали.

Два безробітні чиновники і бюджет: фоторепортаж із сесії Луцькради

Депутат Євген Ткачук полюбляє спілкування під час сесіїДепутат Євген Ткачук полюбляє спілкування під час сесії

В.о. міського голови Григорій ПустовітВ.о. міського голови Григорій Пустовіт

"Свободівець" Богдан Богонос

Стрілки годинника вперто наближались до позначки 17:00, коли Григорій Пустовіт заявив, що оголошується перерва в засіданні сесії. На запитання: "Чому ви її не продовжите?", він відповів: "Сесія переноситься, бо я не можу її проводити". І все.

Буквально за декілька хвилин зала опустіла, як і не було у ній ані Пустовіта, ні депутатів, ні чиновників, ні журналістів. Працівники секретаріату лишень дбайливо й мирно складали в єдину коробку прапорці різних фракцій: "Солідарність", "Свобода", "УКРОП", "Батьківщина", "Народний контроль", "Самопоміч".

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 березня 2024
16:00
05 березня 2024
10:13
21 лютого 2024
18 січня 2024
12:50
18 грудня 2023
09:00
31 жовтня 2023
20 жовтня 2023
12:12
11 вересня 2023
11:32
01 вересня 2023
27 липня 2023